Boekpresentatie Derek Otte: Woorden zijn daden

Van 20:30 tot 22:00 | Centrale Bibliotheek | Gratis, Poëzie, Stadsdichter, Boekpresentatie

Boekpresentatie Derek Otte: Woorden zijn daden

08 Nov

Derek Otte heeft als stadsdichter van Rotterdam bepaald niet stil gezeten. De afgelopen twee jaar schreef hij versjes, verhalen en voordrachten voor de bewoners van zijn 010. Na Regelgeving (2015) en TOFLOF (2017) is Woorden zijn daden een verzameling van alle woordkunst die hij maakte als stadsdichter van Rotterdam.

Van odes voor het Hiphophuis, het Luxor Theater en de SS Rotterdam tot gedichten voor de Kinderboekenweek, het overlijden van de geliefde straatkrantverkoper ‘Blikkie’ en de herdenking van het bombardement. Verschillende gasten betreden deze avond het podium en samen blikken we terug op een aantal hoogtepunten. Maar we kijken ook vast vooruit, want Derek is straks misschien stadsdichter-af maar nog lang niet klaar met poëzie in Rotterdam. De bundel Woorden zijn daden is op deze avond (en later online) te koop voor het symbolische bedrag van €10,10 en de opbrengst gaat naar Familiehuis Daniel den Hoed.

Onderdeel van de avond is de opening van de gelijknamige expo waarin een selectie stadsgedichten van Derek Otte uitgelicht zijn. De expo is te zien van 8 november t/m 3 december op de begane grond van de Centrale Bibliotheek en is gratis toegankelijk.

Foto door Khalid Amakran.

• Locatie: Centrale Hal, ingang via het Bibliotheektheater (Hoogstraat 110).
  • Toegang: Gratis
  • Inloop: vanaf 20:00 uur