Expo: Woorden zijn daden

Van 10:00 tot 13:00 | Centrale Bibliotheek | Gratis, Expo, Poëzie, Stadsdichter

Expo: Woorden zijn daden

08 Nov / 03 Dec

Tijdens deze expo blikken we terug op de uitgesproken poëzie van Stadsdichter Derek Otte. Op onnavolgbare wijze stuiterde hij de afgelopen jaren door de stad om te aanschouwen, beschrijven, bekritiseren en vooral: om een ode te brengen aan alle facetten van zijn stad. In deze expo lezen we zijn stadsgedichten en kijken terug op twee jaar 010 door de ogen van Derek.

Van odes voor het Hiphophuis, het Luxor Theater en de SS Rotterdam tot gedichten voor de Kinderboekenweek, het overlijden van de geliefde straatkrantverkoper ‘Blikkie’ en de herdenking van het bombardement. Derek wilde zoveel mogelijk doen, met als resultaat: heel veel nieuwe poëzie voor de stad. In de expo zie je een selectie van zijn stadsgedichten, vormgegeven door Shon Price.

Op donderdagavond 8 november wordt de expo Woorden zijn daden officieel geopend en presenteren we de gelijknamige nieuwe bundel van Derek Otte. Zijn derde boek (na Regelgeving en TOFLOF) met daarin alle woordkust die hij maakte als stadsdichter. De bundel is op deze avond te koop voor het symbolische bedrag van €10,10 en de opbrengst gaat naar Familiehuis Daniel den Hoed. Meer info over deze avond vind je hier.

Afbeelding door Khalid Amakran.

• Locatie: Centrale Hal
  • Toegang: Gratis