Dean dicht dwars door Rotterdam

Oud-stadsdichter van Rotterdam Dean Bowen heeft een audiobundel uitgebracht. De bundel bevat zeventien ingesproken gedichten die zijn gemaakt tijdens zijn periode als stadsdichter en geeft een terugblik op gebeurtenissen uit 2019 en 2020.

Tijdens zijn periode als stadsdichter zoekt Dean naar nieuwe vormen om zijn gedichten bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Hij is daarom verschillende samenwerkingen aangegaan om zijn gedichten audiovisueel te maken. Zo zijn drie van stadsgedichten op bijzondere wijze verbeeld in de inspirerende filmreeks ‘Tussen de zinnen in’. In zijn visuele drieluik aan herdenkingsgedichten biedt hij troost aan Rotterdammers. Tijdens de herdenking van 14 mei in 2019 combineerde hij poëzie met dans, door Amenti Collective te laten dansen op zijn voordracht. Op de planken van het Bibliotheektheater heeft Dean nog eens vijf stadsgedichten op beeld vastgelegd. Van film en geluid tot dans: Dean heeft ons laten zien dat poëzie meer is dan alleen woorden en je zelf de vorm bepaalt.

Thema’s 
Dean schreef onder andere over en voor het Rotterdamse nachtleven, het woonbeleid, het overlijden van Jules Deelder, Black Lives Matter en de Rotterdamse herdenkingen. Deze gedichten bieden niet alleen steun, maar ook inspiratie. Dean is namelijk niet bang om te dichten over de minder mooie kanten van de stad. Hij gaat ongemak of pijn niet uit de weg, maar benoemt deze juist. Hij heeft bijvoorbeeld een film gemaakt over het Rotterdamse woonbeleid en droeg zijn gedicht 'Nacht en leven' voor tijdens een bijeenkomst op het Stadhuisplein.

Lees hier alle gedichten die Dean schreef tijdens zijn stadsdichterschap.

Bedankt voor de mooie samenwerking in 2019 en 2020
Open Rotterdam, Rauwkost Collective, Amenti Collective, Mischa Mannot, Movements AV

Audiobundel

Toen Dean besloot een audiobundel te gaan maken was zijn stadsdichterschap compleet. Een bundel die beschikbaar is voor iedereen en overal beluisterd kan worden. Het geeft je inspiratie, andere inzichten en kan troost bieden.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.