Stadsdichter bezoekt alle vestigingen Bibliotheek Rotterdam

Stadsdichter Anne Vegter start op 26 juni met haar project Dichter op de stad om Rotterdammers een stem te geven. Op de Felyx scooter reist zij door de stad langs alle bibliotheekvestigingen. Daar gaat zij in gesprek met stadsgenoten en misschien wel met jou. Uit deze gesprekken ontstaan regels voor stadsgedichten. Kom je Anne tegen? Ga in gesprek en vertel jouw relatie met, en beleving van, de stad.

Gedicht in ontwikkeling verbindt de wijken

Met 21 vestigingen verspreid over de stad, vormen de bezoekers van de bibliotheek een goede vertegenwoordiging van de bewoners van de stad. Via hen wordt de stad die zij beleven zichtbaar. Per vestiging krijgt een raam een dichtregel. Te beginnen met de eerste dichtregel op de locatie in Feijenoord”, legt Anne uit.

In gesprek met Rotterdammers

Via gesprekken, poëzie, dagboekaantekeningen, fotografie en vlogs meet de Stadsdichter de temperatuur van haar stad en doet hiervan op haar eigen wijze verslag. Via gesprekken met talloze stadsbewoners, werkenden, jong, oud en divers van achtergrond wordt de beleefde stad voelbaar en zichtbaar. Verandering en vrijheid zijn thema’s waarover Anne het wil hebben. Hoe wordt dit ervaren in relatie tot de stad? Samen met haar compagnon Xandra Nibbeling leggen ze dit vast in woord en beeld. Op die manier proberen ze een stad zichtbaar te maken die je met het blote oog niet ziet. Dit raakt aan het poëtische deel en wordt vertaald naar poëzie, vlogs en een publicatie. Heb je Anne gemist? Kijk de vlogs anderhalve week later op een woensdag terug bij Open Rotterdam.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.