Stadsgedichten 2021-2022

Stadsgedichten Anne Vegter

Anne Vegter is in 2021 en 2022 de stadsdichter van Rotterdam. Elk jaar schrijft de stadsdichter minimaal zes gedichten over Rotterdam en voor alle Rotterdammers. Benieuwd wat Anne tot nu toe geschreven heeft? Je leest het op deze pagina.

Lees meer: Stadsgedichten 2021-2022

Digisterker online

Online digisterker worden tijdens de coronacrisis

Voor vragen over DigiD, de belastingaangifte, het aanvragen van zorg, verlengen van paspoort of rijbewijs en het inzien van pesioen- en AOW-gegevens, kon je een enkele jaren geleden gewoon even kon bellen naar de belastingdienst, de sociale verzekeringsbank, het gemeentehuis of stadswinkel.  Nu is het motto van de overheid: ‘Digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet’. Met andere woorden: de overheid gaat steeds meer digitaal. Handig omdat je er de deur niet meer voor uit hoeft, niet meer zoveel formulieren hoeft in te vullen en ook buiten kantooruren een afspraak in kunt plannen. En dat allemaal veilig met DigiD. Helaas vindt niet iedereen het gebruik van deze digitale loketten even gemakkelijk. Daarom organiseert Bibliotheek Rotterdam in samenwerking met Stichting Digisterker al jaren de cursus Digisterker, leren omgaan met de digitale overheid.

Vanwege het coronavirus gaan de bijeenkomsten anders dan normaal. Gelukkig is een groot deel van het cursusmateriaal online beschikbaar gesteld. Je vindt het cursusmateriaal op https://service.digisterker.nl/doen. Op deze pagina vind je hieronder meer informatie en video's waarin bijvoorbeeld wordt uitgelegd hoe je een paspoort aanvraagt.

Deel 1: hoe vind je de juiste informatie over overheid?

Deel 2: hoe vraag je een paspoort aan bij de gemeente?

Deel 3: 'Mijn omgeving'

Deel 4: SVB

Deel 5: Mijn overheid/ de berichtenbox

Deel 6: de Regelhulp

Lees meer: Digisterker online

Luisterboeken

Luisterboeken

Vanaf 1 september 2020 wordt de LuisterBieb-app vervangen door een app, de Bibliotheek online, waarmee je zowel e-books als luisterboeken kunt downloaden en lezen.

Met de app LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken op je tablet of telefoon. De app is beschikbaar voor zowel leden als niet-leden. Als lid van de bibliotheek krijg je wel toegang tot meer luisterboeken.

Download de app in Google Play of de App Store en registreer  je met je emailadres en Mijn Menu-wachtwoord.

Heb je vragen of hulp nodig? Kijk dan op de pagina  Hulp Bij De Luisterbieb.

Naar de LuisterBieb

Lees meer: Luisterboeken

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.