Vanaf nu hebben leden bij Bibliotheek Rotterdam via PressReader toegang tot ruim 5.000 actuele kranten en tijdschriften uit de hele wereld.

PressReader is te vinden op de publiekspc’s in al onze vestigingen, maar je kunt ook de app installeren op je smartphone of tablet. Dan kun je publicaties van PressReader later thuis of onderweg lezen. Het enige dat je daarvoor moet doen, is eens per week PressReader gebruiken in de bibliotheek.

Hoe werkt PressReader?

In het onderstaande filmpje legt Wierd Kramer, van onze afdeling Informatie & Collectie, uit hoe je de app op je smartphone gebruikt.

PressReader is te downloaden bij Google Play en in de Windows- en Apple Appstore.

PressReader in de bibliotheek

PressReader is ook te gebruiken op de publiekspc’s in Bibliotheek Rotterdam. Daar vind je een link die direct toegang geeft tot Pressreader via een browser. Gebruik je geen tablet of smartphone in de bibliotheek, maar wil je wel downloaden voor thuisgebruik? Dan moet je een PressReader-account aanmaken. Klik hiervoor op de site van PressReader rechtsboven op 'Sign in' en vul je gegevens in. Vanuit je account kun je de kranten en tijdschriften downloaden, bijvoorbeeld thuis op je computer, tablet of telefoon, en zo offline verder lezen. Veel leesplezier!

Meer weten?

Heb je nog vragen? Check dan onze Veelgestelde vragen, kijk op de site van PressReader of neem contact op met ons Klantencontactcentrum.