De Boekenkast Van... Dennis ‘Ma’MaQueen’ Bijleveld

Dennis Bijleveld is modeontwerper en dragqueen. Hij is geboren als man en kleedt zich graag als vrouw. Met zijn alter ego ‘Ma’MaQueen’ is hij ambassadeur van Rotterdam Pride en pleit voor een gendervrije samenleving.

Deze editie staat in ‘De Boekenkast Van’ de keuze van Dennis centraal. Al kunnen we het dit keer beter De Filmkast Van noemen. ‘Ik ben namelijk niet zo’n lezer. Maar een filmgenieter des te meer, er worden zo veel inspirerende producties gemaakt’, aldus Dennis. 'Ik geef je graag wat hele mooie tips!'

1. 'Dancer'

Dancer is een indrukwekkende documentaire over Sergei Polunin, die op jonge leeftijd de professionele balletwereld bestormde als de jongste eerste solist die het Royal Ballet ooit had gehad. Zijn roem maakte hem zelfdestructief en zijn talent zag hij steeds meer als een zware last dan een gave. ‘Ik heb niet voor ballet gekozen, het is wie ik ben’.

2. 'The Fall'

Een vijfjarig meisje en een stuntman houden elkaar gezelschap in een ziekenhuis in het L.A. van de jaren '20. De stuntman is door een spectaculair ongeval verlamd in de benen en door een liefdesbreuk in het hart. Als ze voor hem genoeg morfine kan smokkelen, vertelt hij haar het ongelooflijke verhaal van vijf superhelden die van een verlaten eiland ontsnappen. The Fall is een ontroerende film!

3. 'Treasures of the wreck of the unbelievable'

Toch een boek in de lijst, in combinatie met een docu op Netflix over de gelijknamige tentoonstelling van kunstenaar Damien Hirst. En wat voor een kunstenaar! Zijn controversiële project speelt met thema’s ‘echt’ en verzonnen en vertelt verhalen van fantastische mythische werelden. Met zowel vernietigende als lyrische reviews.

4. 'The Dressmaker'

Een succesvolle mode-ontwerper (mooie rol van Kate Winslet) keert na jaren terug naar haar geboorteplaats, een afgelegen, stoffig dorpje in Australië, om daar de waarheid te achterhalen over een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd. Een romcom en tegelijk ook een drama. Met Liam Hemsworth, altijd leuk natuurlijk!

5. 'The Neon Demon'

The Neon Demon is een horrorsprookje waarin schoonheid en obsessie een aantrekkelijke, maar verraderlijke cocktail opleveren. Het jonge, ambitieuze model Jesse verhuist naar Los Angeles en weet alle aandacht op zich te vestigen. Als het om schoonheid gaat is niemand te vertrouwen. Beauty isn’t everything. It’s the only thing.


Over Dennis Bijleveld

Dennis Bijleveld is modeontwerper en dragqueen. Hij is geboren als man en kleedt zich graag als vrouw. Met zijn alter ego ‘Ma’MaQueen’ is hij ambassadeur van Rotterdam Pride en pleit voor een gendervrije samenleving.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.