Leestips Rotterdam Pride

Van 17 tot en met 26 september vindt Rotterdam Pride plaats. Bibliotheek Rotterdam neemt ook deel aan het stadsprogramma met twee activiteiten: op zaterdag 18 september vanaf 14.00 uur organiseert Chicks and the City een podcasttalkshow over transgenders en de reis naar hun transitie. Zondagmiddag 26 september om 16.00 uur organiseert GayRotterdam vanuit vestiging Zuidplein de (online) talkshow Voel jij je thuis in de gayscene? met onder meer Martijn Jas, die onlangs zijn boek Mooie Vrienden uitbracht.

Streven naar een inclusieve stad

Tijdens de Rotterdam Pride wordt er gestreefd naar ruimte voor iedereen binnen de LHBTIQIA+- gemeenschap. De organisatie droomt van een inclusieve stad waarin iedereen zich welkom en thuis voelt, ongeacht seksuele geaardheid, genderidentiteit, leeftijd, culturele achtergrond, religie, lichaamskleur of lichaamsvorm, en waar acceptatie en diversiteit de boventoon voert. 

Wij hebben een tiplijst samengesteld rond dit thema, zie hieronder. Veer leesplezier!

En nog een tip: in deze editie van 'De Boekenkast Van' staat de keuze van Dennis ‘Ma’MaQueen’ Bijleveld centraal, hij is, modeontwerper en dragqueen en ambassadeur van Rotterdam Pride.

Leestips

Gloei van Edward van den Vendel

Paralympisch zwemkampioen Querijn is biseksueel en de gelovige Marijke heeft een vriendin. Ruim twintig jongeren (16 t/m 23) vertellen openhartig over hun geaardheid. Met gedichten en portrettekeningen.

Het transgenderboek van Guy T'Sjoen

In dit boek laten Guy T’Sjoen, Joz Motmans en Ilse Degryse met een rijke waaier aan getuigenissen zien dat er zoveel variaties op het thema zijn en dat iedereen voor zichzelf moet en kan invullen welk pad die bewandelt.

Als je maar gelukkig bent van Jessica van Geel

Twintig prominente Nederlandse lesbiennes, homo’s en biseksuelen vertellen wat er in hun ogen, in de 20 jaar nadat op 1 april 2001 het burgerlijk huwelijk in Nederland werd opengesteld voor homoseksuele en lesbische stellen, is veranderd.

Mooie vrienden van Martijn Jas

Pas tegen zijn dertigste komt Tobias eindelijk uit de kast, allerminst tot zijn genoegen. Hij haat de homoscene met zijn Gay Parades en darkrooms. Mooie vrienden is het tragikomische relaas van een zoektocht die nauwelijks verlossing biedt. Maar waarom zou je daar eigenlijk op uit zijn? Een debuutroman van Martijn Jas. 

Habibi van Wim Peumans

Op basis van diepgaand onderzoek brengt Wim Peumans tien openhartige en vaak ontroerende portretten van lgbt-moslims in België en Nederland. Uit de verhalen spreekt een strijd tussen twee werelden: de wereld van de ouders en die van lgbt’s.

Confettiregen van Splinter Chabot

Wobie groeit op in zijn eigen glitter- en confettiwereld. Naarmate hij ouder wordt, ontdekt hij dat hij anders is dan zijn broers. Hij valt op jongens. Hij beschrijft zijn worsteling daarmee, ondanks dat zijn ouders open en begripvol zijn. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

Prinses Kevin van Michaël Escoffier

Als de kinderen verkleed naar school mogen komen, wil Kevin een prinses zijn. Hij trekt een prachtige jurk aan en schoenen met hakken. Maar helaas vindt iedereen het maar gek: een jongen kan toch geen prinses zijn? Daar is Kevin het absoluut niet mee eens! Prentenboek met grappige, vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf 5 jaar. 

All boys aren't blue van George M. Johnson

In een reeks persoonlijke essays onderzoekt de prominente journalist en LGBTQIA+-activist George M. Johnson zijn jeugd, adolescentie en universiteitsjaren in New Jersey en Virginia.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.