Nu ik een paar weken bezig ben op de Consultatiebureaus van het CJG, heb ik al vele mooie gesprekken met ouders gevoerd. Natuurlijk gaan deze vooral over voorlezen en hoe je dat het beste kunt doen, maar tijdens een gesprek komen soms ook hele andere zaken aan bod. Dat maakt dit werk heel afwisselend en erg leuk. In deze blog meer over mijn belevenissen.

Door de recente maatregelen m.b.t. het coronavirus kunnen wij BoekStartcoaches de consultatiebureaus de komende weken even niet bezoeken. Maar blijven jullie vooral voorlezen aan jullie kleintje(s). Dat is zeker in de huidige situatie een leuk en nuttig tijdverdrijf. We zien elkaar snel weer!

Baby ziet...

Dat ons werk belangrijk is, bewijst het gesprek dat ik had met een moeder van een kindje van 4 weken. Zij vertelde mij dat ze wel wist dat voorlezen belangrijk is voor de ontwikkeling van je kind, maar wat zij niet wist, was dat ze zelfs nu al kon beginnen. “Hij is nog zo klein”, zuchtte ze. Daarop pakte ik een boekje met veel contrastrijke vormen, zeer geschikt voor die hele kleintjes en hield het vlakbij het gezichtje van haar baby’tje. Het jongetje, zo klein als hij was, draaide zijn hoofdje naar het boekje en zijn oogjes werden groot. Nieuwsgierig bekeek hij alles en luisterde ondertussen naar mijn stem. Moeder wist niet wat ze zag en klapte in haar handen van enthousiasme. “Het lijkt wel een wonder!”, zei ze blij en de rest van haar bezoek is ze lekker aan de slag gegaan met haar baby en het boekje. Wat een heerlijke reactie om mee te nemen in mijn werk!

Nog even dit: wisten jullie dat er een gratis app van de bibliotheek bestaat voor luisterboeken? Ook kinderen kunnen hier allerlei boeken luisteren! (Je hoeft niet per se lid te zijn.) Doe er -zeker nu- je voordeel mee! Klik hier voor meer informatie.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.