• Home
 • Overzichtspagina

Titel overzichtspagina

Boekenreismachine tips

Leestips Boekenreismachine

Door Aarti Bajnath

Wat leuk dat je de online escaperoom hebt uitgespeeld. Hieronder een selectie van avontuurlijke boeken die je kunt lenen bij de bibliotheek. Zo kun je weer op avontuur! Veel leesplezier!

 • Overleven op een onbewoond eiland - Patrick Perish

  Hoe kun je overleven op een onbewoond eiland? Lees hoe je water en voedsel vindt en vuur maakt zonder lucifers. Met veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Read more

 • Een rimpel in de tijd - Madeleine L'Engle

  Meg en haar broertje Charles gaan op zoek naar hun vader die verdwenen is tijdens een wetenschappelijk experiment. Ze reizen door tijd en ruimte naar een verre planeet die door het kwaad wordt beheerst. Vanaf ca. 10 jaar.

  Read more

 • Ruimterace - Ben Hubbard

  Nieuwsgierig naar de geschiedenis en toekomst van de ruimtevaart? Lees over o.a. de ruimterace tussen Amerika en Rusland, de eerste raket, ruimtestation ISS en de (Mars)missies. Met veel (ruimte)foto's in kleur en gratis AR-app. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

  Read more

 • Marsverkenners - Allan Murey

  Wat is een Mars-verkenner en wat onderzoekt zo'n machine? Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

  Read more

 • De ruimteatlas van Jesse Kreek - Martin Howard

  Bij Jesse thuis is nooit geld. Toch wil hij graag een mooi verjaardagscadeau voor zijn moeder kopen. Als hij op een vreemde advertentie reageert, ontmoet hij een excentrieke professor. Samen maken ze een bizarre ruimtereis om vreemde planeten in kaart te brengen. Maar kunnen ze nog terug vanaf planeet Zonderling? Vanaf ca. 9 jaar.

  Read more

 • Het land van Raas - Jenny McLachlan

  Arthur en Roos (11) zijn met opa op zolder als hij ineens verdwijnt. Zou de toegangspoort naar hun fantasiewereld soms echt bestaan? Opa is in het Land van Raas in handen gevallen van de boosaardige Strokop. De tweeling gaat hem achterna. Zullen ze opa kunnen bevrijden? Vanaf ca. 10 jaar.

  Read more

 • De grijze jager - John Flanagan

  De 15-jarige weesjongen Will wordt opgeleid tot een Grijze Jager, een spion van de koning. Zijn vriend leert voor ridder en dat stelt hun vriendschap op de proef. Vanaf ca. 11 jaar.

  Read more

Meer lezen

Lees verder

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.