Rotterdam

• Organisatie

Een van de drukstbezochte plekken van Rotterdam is de bibliotheek: hét kenniscentrum en culturele podium van Rotterdam. Natuurlijk kun je bij ons boeken, muziek en films lenen, maar ook voor (gratis) activiteiten, workshops, goede studie- of werkruimte, het huren van een zaal of bijwonen van een voorstelling ben je bij ons aan het juiste adres. In de stad, op school en online. Ook zijn wij altijd geïnteresseerd in nieuwe samenwerkingspartners. Interesse of vragen? Neem contact met ons op via (010) 2816 100 of vul het contactformulier in.

• Visie & doelen

Bibliotheek Rotterdam is een zelfstandige stichting. Onze doelstelling is het bieden van vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur, zodat inwoners van Rotterdam en de directe omgeving bewust, kritisch en actief kunnen deelnemen aan de Rotterdamse samenleving. We werken dan ook elke dag aan een aantrekkelijke en laagdrempelige dienstverlening. Maar hoe ziet onze bibliotheek er over tien jaar eigenlijk uit? Hoe zorgen wij ervoor dat de bibliotheek een plek is waar altijd iets te beleven is, waar je plezier hebt, inspiratie opdoet en waar je mensen ontmoet?

Toekomstvisie en doelen

• Samenwerking

De Bibliotheek Rotterdam heeft veel te bieden! Denk aan onze uitgebreide collectie, het onderwijsprogramma en aantrekkelijke culturele programmering. Dit kunnen we niet alleen. We werken daarom nauw samen met culturele instellingen, het onderwijs en inwonende partners, zoals de Rotterdampaswinkel en Vrijwilligerswerk Rotterdam. Hierdoor profiteren klanten van een laagdrempelig en breed aanbod. Nieuwe samenwerkingspartners zijn altijd welkom, dus bent of kent u een interessante partner? Neem contact op via (010) 2816 100 of vul het formulier in.

Samenwerkingspartners

• Jaarverslag

Stichting de Bibliotheek Rotterdam is een transparante organisatie en communiceren open en eerlijk naar onze klanten. Daarom publiceren wij elk jaar een jaarverslag. Hiermee leggen we verantwoording af over de resultaten en voornemens van onze organisatie.

Jaarverslag 2015

• Reglementen

Benieuwd naar hoe wij omgaan met de privacy van onze klanten? Of wil je onze algemene inkoopvoorwaarden inzien? Op onze website zijn alle tarieven en reglementen na te lezen. Zo kun je de huisregels, privacyverklaring, algemene inkoopvoorwaarden en de statuten Stichting Bibliotheek Rotterdam vinden, maar ook het reglement Raad van Toezicht, het directiereglement en de regels van schenking. Heb je na het lezen ervan vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice via (010) 2816 100 of mail klantenservice@bibliotheek.rotterdam.nl

Reglementen

• ANBI-status

De Bibliotheek Rotterdam heeft een ANBI-status. Dit houdt in dat wij zijn een algemeen nut beogende instelling zijn. Om aangewezen te worden als ANBI is het nodig om aan een aantal strenge voorwaarden te voldoen. Zo moeten wij ons onder meer voor minstens 90% inzetten voor het algemeen belang. Verder hebben we met het geheel van onze activiteiten geen winstoogmerk en voldoen al onze medewerkers en onze organisatie aan de integriteitseisen. Ook hebben onze bestuurders geen eigen belang in stichting de Bibliotheek Rotterdam.

ANBI gegevens

• Vacatures

We hebben regelmatig stageplekken en leerwerkplekken beschikbaar. Je kunt ook altijd een (open) stageverzoek indienen.

Goede vrijwilligers zijn ook welkom. We zijn momenteel op zoek naar digivrijwilligerseen gastvrouw/-heer project Ouderen in de Wijkeen gastvrouw/gastheer voor onze vestigingen Het Lage LandIJsselmonde, Ommoord, Nesselande en Lombardijen en een gastvrouw/-heer voor onze Erasmus Experience.

• Raad van Toezicht

De directie van Stichting de Bibliotheek Rotterdam, de Bibliotheek Rotterdam, bestaat uit algemeen directeur-bestuurder Theo Kemperman, Annerie Brenninkmeijer (manager Unit Bibliotheken), Paul Adels (manager Unit Markt- en Productontwikkeling), Jannet Wiersma (manager HRM) en Jaap Naber (controller). De governance is in handen van de Raad van Toezicht, bestaande uit: voorzitter Arjen (H.A.) van Klink, Maartje (M.K.) de Haan, Souad El Hamdaoui, Bas (J.S.M.) Savenije en Rob Fens.

Het beloningsbeleid van de directie en Raad van Toezicht wordt gepubliceerd in het jaarverslag. De medewerkers worden beloond volgens de CAO van Openbare Bibliotheken.

Organisatie pagina

14 Ondernemers