Rotterdam


Bibliotheek Rotterdam hanteert self-service en full-service openingstijden en werkt samen met vrijwilligers.

Full-service
Tijdens de full-service tijden kun je gebruik maken van alle diensten van de bibliotheek en is er een medewerker van de bibliotheek aanwezig om je vragen te beantwoorden en je te helpen met bijvoorbeeld het inleveren, lenen, verlengen en reserveren van materialen. Ook kun je meteen lid worden, maar ook bij Muziekweb bestelde cd’s ophalen.

Self-service
Tijdens de self-service tijden is er geen medewerker van de bibliotheek aanwezig en kun je zelf materialen lenen, terugbrengen en verlengen. Ook kun je materialen reserveren, boeken en tijdschriften lezen, openstaande posten betalen via de betaalautomaat en gebruikmaken van Wifi.

Let op:
tijdens de self-service uren kun je geen cd’s (besteld bij Muziekweb) ophalen.

Buiten de openingstijden om, kun je je materialen bij de Centrale, Hoek van Holland, Ommoord, Overschie, Schiebroek en Lombardijen ook inleveren in onze inleverbussen. Deze bevinden zich (meestal) aan de buitenzijde van de bibliotheek.

Vrijwilligers
Bibliotheek Rotterdam heeft gekozen voor de inzet van vrijwilligers om de openingstijden van de vestigingen te kunnen verruimen. Dit houdt in dat er in een aantal vestigingen, naast de bibliotheekmedewerker, ook een vrijwilliger aanwezig is. De vrijwilligers hebben de rol van gastheer/-vrouw. De vrijwilligers verrichten aanvullende en/of ondersteunende werkzaamheden en er vindt daarom ook geen verdringing plaats van de vaste medewerkers. Meer informatie over vrijwilligers kun je hier vinden.

Kijk per vestiging wat de actuele openingstijden zijn!
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de klantenservice.