Al een half miljoen BoekStartkoffertjes opgehaald

Landelijk zijn al ruim een half miljoen baby’s blij gemaakt met het BoekStartkoffertje. Ouders kunnen dit koffertje bij de lokale bibliotheek ophalen met de speciale BoekStartbon als zij hun kindje (gratis) lid maken van de bibliotheek.

In Rotterdam krijgen ouders de BoekStartbon van de gemeente bij de aangifte van hun pasgeborene. In het BoekStartkoffertje vind je twee leuke boekjes die elk half jaar veranderd worden. De boekjes moeten ouders inspireren om hun baby voor te lezen. Een mooi initiatief want baby’s die worden voorgelezen ontwikkelen hun taalvaardigheid sneller en beter. En dat niet alleen: voorlezen versterkt bovendien de band tussen ouder en kind. Met zoveel opgehaalde BoekStartkoffertjes kun je rustig spreken van een groot succes.

Slimme baby's in Rotterdam

Bibliotheek Rotterdam kan dit succes gelukkig onderschrijven. In de afgelopen twee jaar is het aantal leden van de bieb in de leeftijdscategorie van 0 tot 2 jaar verdubbeld. Baby’s en peuters krijgen bij ons alle aandacht. Zo organiseren we maandelijks op verschillende vestigingen Slimme baby’s-bijeenkomsten. Hier lezen we voor, zingen we liedjes en geven we informatie over de BoekStartcollectie. In een ongedwongen sfeer kunnen ouders tevens ervaringen uitwisselen, terwijl hun kindjes rondkruipen, slapen of spelen.

De BoekStartcoach helpt je verder

En we zijn nog lang niet klaar! Want met de wekelijkse inzet van een BoekStartcoach op maar liefst 10 vestigingen van het CJG, hopen we volgend jaar te kunnen zeggen dat er weer veel nieuwe piepjonge lezertjes zijn bijgekomen. Wij gaan ervoor!

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.