Schijver in de spotlight: Tom Fletcher

In deze blogpostreeks zetten we steeds een andere schrijver in de spotlight. Deze keer is dat de Engelse schrijver Tom Fletcher. Fletcher is zanger van de band McFly, maar inmiddels is hij ook een hele populaire kinderboekenschrijver. Hij schreef diverse prentenboeken, maar ook boeken voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. Wat maakt zijn boeken zo leuk? In elk boek gebeurt wel iets vreemds… Wat doen die groene bliksemflitsen? Hoe komt er nou weer een monster in je boek? En wat zijn Knerpers?  

De Braniebende

Doe je met je klas mee aan de Kinderjury? Het boek ‘De Braniebende’ dingt mee naar de prijs, dus lees hem snel!

In het plaatsje Bizar, waar Frenkie net naartoe is verhuisd, gebeuren vreemde dingen. Na een mysterieuze storm vol knalgroene bliksemflitsen blijken Frenkies klasgenoten ineens over bijzondere krachten te beschikken. Dat lijkt cool, maar Frenkie weet zeker dat er gevaar op de loer ligt.  

De Braniebende - vanaf ca. 9 jaar.

Er zit een monster in je boek

Fletcher heeft onder andere drie prentenboeken geschreven. De eerste van de reeks is Er zit een monster in je boek. Je begrijpt het misschien al: er zit een monster in je boek en jij – de lezer – moet hem eruit krijgen! Maar hoe? Een ideaal boek om interactief voor te lezen en fijn over te praten: hebben de kinderen zelf ideeën om het monster uit het boek te krijgen?

Na het monster komen er ook nog eens een draak en een alien langs! Er zit een draak in je boek en Er zit een alien in je boek. Alle drie voor kinderen vanaf 4 jaar.    

De Knerpers

Op een ochtend ontdekt Lucy dat alle volwassenen zijn verdwenen. De kinderen maken een grote puinhoop van de stad. Lucy en haar vriend Kees zijn vastbesloten om de volwassenen terug te vinden. Maar ze hebben niet gerekend op de enge, stinkende Knerpers.

De Knerpers - Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

De Kerstmisaurus

Laatste tip: De Kerstmisaurus. Een prachtig boek over het hebben van een wens. Willem Tuffer (10) is gek op dino's. Hij zit in een rolstoel en wordt gepest door het nieuwe meisje in zijn klas. Willems grootste wens voor Kerstmis is een echte dino. Maar dat kan niet, toch? Niet helemaal de tijd van het jaar om een kerstboek te tippen, maar hij moest in dit overzicht toch even genoemd worden.

De Kerstmisaurus - Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.