Webinar Sla je vleugels uit!

In de aanloop naar de Nationale Voorleesdagen (20 - 30 januari 2021) organiseerde afdeling Onderwijs van Bibliotheek Rotterdam op 6 januari 2021 dit Webinar voor onderwijsprofessionals. Speciaal voor kinderen die voor het eerst hun vleugels uitslaan en al die mooie prentenboeken ontdekken.

🔸 Programma 🔸

Presentatie door kinderboekenschrijver Enne Koens.

04:00 | Loes Riphagen

Ze schreef en illustreerde hét prentenboek van het jaar: 'Coco kan het!' Loes geeft letterlijk een kijkje achter de schermen en neemt je mee in het maakproces van dit boek. Daarnaast geeft ze tips voor in de (virtuele) klas en maakt ze ons nieuwsgierig naar haar nieuwste boek 'Kom mee Kees!'.

31:45 | Fabien van der Ham

Met haar boek 'Filosovaardig' inspireert ze ouders en leerkrachten (nog) meer filosofische gesprekken met kinderen te hebben. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Ze geeft onder andere antwoord op de vraag: hoe lees je interactief voor met een filosofische twist?

59:15 | Video Prentenboeken Top 10

Benieuwd naar de mooiste prentenboeken van het jaar? In deze aanstekelijke video nemen leesconsulenten Kim en Baukje je mee langs alle boeken van de Prentenboeken Top 10 van 2021. Ze behandelen de inhoud van het boek en geven aanknopingspunten voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

🔸 Nationale Voorleesdagen 2021 🔸

Van 20 tot en met 30 januari is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen! Als bibliotheek grijpen we deze kans aan om te benadrukken hoe leuk én belangrijk voorlezen is. Kijk hier voor (online) leestips en activiteiten.