Skip to main content

De Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school is een landelijk programma waarvoor bibliotheken en het onderwijs met elkaar samenwerken, met als doel dat leerlingen meer leesplezier krijgen, digitaal vaardiger worden en hun taalontwikkeling verbeteren. Doet jouw school mee, dan werk je constructief aan het verbeteren en verdiepen van je leesonderwijs en aan de digitale geletterdheid van je leerlingen.

Wat houdt de Bibliotheek op school in?

Doe je als instelling in het primair onderwijs mee aan de Bibliotheek op school, dan maak je automatisch gebruik van de volgende diensten:

  • Een boekencollectie van Bibliotheek Rotterdam. Dit is een aanvulling op de eigen collectie van de school;

  • Advies en ondersteuning van een leesconsulent;

  • Een jaaroverzicht waarin doelen, afspraken en activiteiten vastgelegd worden;

  • Een gratis abonnement voor alle teamleden.

Drie soorten collecties

Scholen die meedoen aan de Bibliotheek op school kunnen kiezen uit drie soorten collecties:

De wisselcollectie

We stellen een actuele collectie boeken voor je school samen, voor alle groepen. Je krijgt van ons drie collecties per jaar, zodat er altijd genoeg te kiezen is.

De webcollectie

Leerlingen vanaf groep 5 bestellen zelf één keer per 6 weken maximaal 3 boeken bij de bibliotheek. Dat doen ze via een eenvoudige webshop. De lagere groepen ontvangen van ons drie keer per jaar een wisselcollectie.

De jaarcollectie

Eén keer per schooljaar ontvangt je school een ruime, actuele en gevarieerde collectie boeken voor de leerlingen van alle groepen. Wij stellen de collectie voor je samen.

 

Instellingsabonnement

Voor scholen, educatieve instellingen en bedrijven is er een instellingsabonnement beschikbaar. Je hoeft je maar één keer in te schrijven, daarna wordt het abonnement jaarlijks verlengd. Het abonnement wordt afgesloten met de voorwaarden van het Plusabonnement.

Hoe word je lid?

Een instellingsabonnement kan in een van de locaties van Bibliotheek Rotterdam worden afgesloten. Neem in ieder geval deze documenten mee:

  • Legitimatiebewijs;
  • Een ondertekende brief met briefhoofd of stempel van de school of instelling waarin staat dat je gerechtigd bent om namens de instelling een bibliotheekabonnement af te sluiten.

Houd er rekening mee dat je direct moet betalen voor de bibliotheekpas(sen). Hierna krijg je direct je lidmaatschapspas mee.

Doe je al mee aan de Bibliotheek op school?

Heb je een probleem met wachtwoorden of inloggegevens voor schoolWise (de webshop)? Lees dan eerst deze instructie: Instructie schoolWise - Wachtwoorden leerlingen en leerkrachten. Voor het aanmelden van een nieuwe leerling moet deze template worden ingevuld en geüpload in schoolWise door de AVG-contactpersoon van je school of instelling.

Zijn boeken beschadigd, niet geleverd of verkeerd geleverd? Heb je een vraag over de geleverde collectie of de levering ervan? Laat het ons weten via het contactformulier Warehouse dBos.

Contact

Heb je interesse in een van de educatieve programma's die Bibliotheek Rotterdam aanbiedt? Of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met een van onze accountmanagers via 010 - 281 63 05 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..