Landelijke campagnes

Op deze pagina vind je een overzicht van de leukste landelijke campagnes rondom leesbevordering en mediawijsheid.

Januari | Nationale Voorleesdagen

Onder het mom ‘Voorlezen maakt je leuker!’ zijn er in januari de Nationale Voorleesdagen. Het ideale moment om je groep of klas onder te dompelen in (prenten)boeken. Ieder jaar wordt er een boek uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar. Daarnaast is er een prentenboek top 10.

Maart | Media Ukkie Dagen

Tijdens de Media Ukkie Dagen wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen tijdens deze campagne tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin.

Mei | Geef een prentenboek cadeau!

De campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een prentenboek (en een jeugdboek) beschikbaar te stellen voor een klein bedrag. In 2021 is dat 'Max en de Maximonsters' van Maurice Sendak. 

Oktober | Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. Voor alle leerlingen in de basisschoolleeftijd staan diverse boeken centraal rondom een thema. 

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.