• Home
  • Nationale Voorleesdagen 2021

Nationale Voorleesdagen 2021

Van 20 tot en met 30 januari is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen! Als bibliotheek grijpen we deze kans aan om te benadrukken hoe leuk én belangrijk voorlezen is. Wist je bijvoorbeeld dat elke dag 15 minuten voorlezen betekent dat een kind 1000 nieuwe woorden per jaar leert?

Zing mee met Coco!

Met deze speciale Sing Along-video leer je op een leuke en makkelijke meezingen met het officiële liedje bij Prentenboek van het Jaar 2021. Coco kan het! is geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen (Uitgeverij Gottmer). 

Het boek vertelt het verhaal van babyvogel Coco. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen, maar Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

Afhaalservice

De lockdown wordt verlengd, dus ook Bibliotheek Rotterdam blijft tot en met 9 februari dicht. 

Gelukkig kan voorlezen gewoon thuis, samen op de bank én haal je heel gemakkelijk boeken in huis met onze afhaalservice. 

Lees meer

In vogelvlucht

Wil je meer weten over bovenstaande boeken? Bekijk dan deze video.

Leesconsulenten Kim & Baukje geven je een inkijkje in de mooiste prentenboeken van het jaar. Mét tips om het voorlezen ervan wat extra's te geven. Grote kans dat je na het kijken de boeken snel in huis wil halen. 

#ikleesthuis

Op www.bibliotheek.rotterdam.nl/online vind je toegang tot duizenden e-books en luisterboeken voor alle leeftijden. Daarnaast geeft deze pagina een overzicht van alle online producten en diensten waar je als lid van Bibliotheek Rotterdam gebruik van kunt maken. Om je wat op weg te helpen, hieronder een aantal tips voor thuis.

Voor kinderen van 0-4 is er De Voorleeshoek, vol met leuke en leerzame voorleesfilmpjes. Kinderen kunnen via Bereslim prentenboeken bekijken en spelletjes spelen. Ook vind je elke week nieuwe prentenboeken op deze pagina - in de vorm van de Digitale Voorleestas

Word lid

Sommige online diensten van de bibliotheek kun je ook gebruiken zonder lidmaatschap, maar met een Basisabonnement heb je veel meer keuze en voordelen. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan is het basisabonnement helemaal gratis! Dat kan, ook tijdens deze coronaperiode, gewoon online.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.