Bibliotheek Rotterdam startlocatie voor de Nacht van de Vluchteling 2022

In de nacht van 18 op 19 juni 2022 organiseert Stichting Vluchteling voor de dertiende keer de Nacht van de Vluchteling. Bibliotheek Rotterdam is dit jaar de Rotterdamse start- en finishlocatie van het evenement. Tijdens de Nacht van de Vluchteling lopen duizenden deelnemers in het holst van de nacht 20 of 40 kilometer. Samen vragen zij op een positieve manier aandacht voor het lot van mensen op de vlucht en halen zij geld op voor acute noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

Nacht van de Vluchteling in Rotterdam

Tijdens de Nacht van de Vluchteling leggen deelnemers een unieke route af in en rondom één van de zes steden waar deze wandeltocht dit jaar wordt georganiseerd. Ook in Rotterdam, waar de allereerste editie van de Nacht in 2010 plaatsvond, zullen honderden mensen hun beste beentje voor zetten om de zware 20 of 40 kilometer te volbrengen. Deelnemers starten stipt om middernacht met lopen, net als in de andere deelnemende steden: Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Tilburg en Den Haag.

Dit jaar zal de route in Rotterdam starten en eindigen bij de Centrale Bibliotheek. Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling zegt daarover: “We vinden het fantastisch om de routes in Rotterdam van de Nacht van de Vluchteling bij de Centrale Bibliotheek te kunnen beginnen dit jaar! We kijken er naar uit om de deelnemers op deze unieke locatie hartelijk te kunnen ontvangen voordat zij aan hun pittige tocht beginnen.”

“We zijn blij en trots dat de bibliotheek dit jaar de Rotterdamse start- en finishlocatie is van de Nacht van de Vluchteling. Het is belangrijk dat dit onderwerp steeds opnieuw onder de aandacht wordt gebracht en daar draagt Bibliotheek Rotterdam graag aan bij.” Laat Theo Kemperman, directeur-bestuurder van Bibliotheek Rotterdam weten. Hij vervolgt: “Bibliotheek Rotterdam staat aan de basis van de inclusieve stad. Het is een plek waar iedere Rotterdammer welkom is en waar mensen in alle vrijheid elkaar kunnen ontmoeten, kennis opdoen, ervaringen kunnen delen en meningen uitwisselen. Dat maakt dat we een logische plek en partner zijn voor de Nacht van de Vlchteling.”

Noodzaak

De Nacht van de Vluchteling blijft nog steeds keihard nodig. Momenteel zijn er namelijk ruim 82,4 miljoen vrouwen, mannen en kinderen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Met het geld dat tijdens de Nacht wordt opgehaald, kan Stichting Vluchteling hulp blijven bieden in ’s werelds ernstigste humanitaire crises.

De editie van 2021 bracht bijna een miljoen euro op, waarmee ruim 70.000 mensen levensreddende noodhulp kregen in Afghanistan, Burkina Faso, Venezuela en Irak. In Afghanistan deden we dit met cashhulp: mensen in Kabul kregen een geldbedrag om zelf te kunnen voorzien in hun belangrijkste behoeften zoals onderdak en voeding. In Irak en Venezuela ging het geld naar mobiele klinieken waar mensen op de vlucht medische zorg konden krijgen. In Burkina Faso hielpen we voornamelijk met het terugdringen van ondervoeding bij kinderen.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de Nacht van de Vluchteling via www.nachtvandevluchteling.nl. Let op: er zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.