Hulp bij coronaregelingen en CoronaCheck-app

Voor hulp bij de Digitale Overheid kun je dagelijks terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid tijdens openingsuren op de Centrale Bibliotheek en locatie Zuidplein. Als aanvulling hierop zijn er voor twee onderwerpen speciale spreekuren ingesteld. In de Centrale is er een spreekuur voor hulp bij aanvragen van de Tozo- en TONK-regelingen. In de Centrale en op de locaties Ommoord en Zuidplein zijn spreekuren voor hulp bij de CoronaCheck-app. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende spreekuren.

Spreekuur Tozo- en TONK-regeling door gemeente Rotterdam

Sinds 19 juli kun je in de Centrale Bibliotheek terecht met vragen over de Tozo- en TONK-regeling. Ondernemers en Rotterdammers die het moeilijk hebben door de coronatijd kunnen ondersteuning krijgen van de gemeente.

Wat zijn dit voor regelingen?

De Tozo-regeling is er voor zelfstandig ondernemers en de TONK-regeling voor Rotterdammers die door minder inkomen moeite hebben om hun woonlasten te betalen. Meer weten over deze regelingen? Of heb je hulp nodig bij het digitaal aanvragen ervan? Kom naar het spreekuur! Vooraf aanmelden is niet nodig.

Waar

Eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat. Kijk voor de adresgegevens op onze locatiepagina.

• Maandag

• Woensdag

• Donderdag

Spreekuren CoronaCheck-app

Hulp nodig bij de CoronaCheck-app? Bijvoorbeeld met het installeren, het gebruik, of met het inloggen met DigiD? Dan kunt u de komende tijd terecht bij Bibliotheek Rotterdam of WMO Radar.

Om te kunnen reizen of toegang te krijgen tot bepaalde locaties, moet je soms een vaccinatie-, test- of herstelbewijs laten zien. Dat kan met de CoronaCheck-app op je smartphone, of met een papieren Coronabewijs. Kom naar het spreekuur als je hier zelf niet uitkomt.

Waar

Centrale Bibliotheek (bij de Maakplaats op de eerste verdieping) en locatie Zuidplein.

Je kunt ook een afspraak maken bij WMO Radar op de Kipstraat, neem hiervoor op werkdagen tussen 9.00-13.00 uur contact op met 010-485 58 98.

Verlengd tot 1 oktober!

• Dinsdag