Het voorwoord van de Boekenweek

Bibliotheek Rotterdam organiseert (online) activiteit tijdens ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ rondom het thema ‘Tweestrijd’

Van 6 t/m 14 maart is er nog geen Boekenweek, deze vindt in de zomer plaats. Maar wel een week vol boeken: ‘Het voorwoord van de Boekenweek’. In deze week worden tal van (online) activiteiten georganiseerd in het teken van het thema van de Boekenweek ’Tweestrijd’. Dit alles om lezers op te blijven roepen om hun favoriete boekhandel en bibliotheek te blijven steunen. Ook Bibliotheek Rotterdam doet mee aan ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ en organiseert een (online) activiteit rondom dit thema.

Het thema ’Tweestrijd’
Innerlijk conflict, verscheurdheid ligt aan de basis van de menselijke natuur. Het hart volgt niet altijd de rede, de onderbuik ondermijnt nogal eens het gezonde verstand en in de literatuur, in boeken, krijgt die tweestrijd bij uitstek vorm. In verhalen kan de gespletenheid worden getoond en kunnen tegenstrijdige gevoelens tegen elkaar worden uitgespeeld.

Boekenweekgeschenk & Boekenweekmagazine
Het Boekenweekgeschenk volgt dus pas in de zomer. Maar het Boekenweekmagazine is wel al verkrijgbaar. Het bevat interviews, achtergrondartikelen en titels bij het thema van de Boekenweek. Zowel de boekwinkel als de bibliotheek bieden het magazine aan. Nu ontvangen leden het magazine bij de boeken die hij of zij bestelt via de afhaalservice en zodra Bibliotheek Rotterdam weer open is, is het magazine in alle vestigingen voor iedereen verkrijgbaar.

Activiteit tijdens ‘Het voorwoord van de Boekenweek’
Tijdens het voorwoord van de Boekenweek organiseert Bibliotheek Rotterdam de volgende online activiteit:

010 Actueel: Bas Heijne
Liesbeth Levy, directeur van LOKAAL (centrum voor democratie in Rotterdam), gaat met Bas Heijne, auteur en essayist voor NRC Handelsblad, uitgebreid in gesprek over grote kwesties die het debat in onze tijd bepalen (wantrouwen tegen de wetenschap, identiteit, racisme, religie) en welke gevolgen deze hebben voor onze vrijheid en democratie.
11 maart 2021 | 19.30-21.00 uur | Toegang livestream: € 5,00 via Eventbrite

Kijk voor een overzicht van alle online activiteiten op onze website: www.bibliotheek.rotterdam.nl/online