Makkelijk Lezen Plein 

Hoe wordt lezen leuk, als het moeilijk voor je is? Op de Jeugdafdeling van de Centrale Bibliotheek vind je het Makkelijk Lezen Plein: met de perfecte materialen en informatie om lezen voor iedereen makkelijker én leuker te maken.

In één oogopslag

Het Makkelijk Lezen Plein is er speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, die een leesprobleem hebben. Kinderen met dyslexie of concentratieproblemen voelen zich snel ongemakkelijk in de bibliotheek. Op het Plein staan speciaal geselecteerd boeken, overzichtelijk gepresenteerd, met de kaft naar voren: dat zoekt een stuk makkelijker!

Er zijn niet alleen boeken te vinden: luisterboeken, cd's en dvd's brengen verhalen en informatie over die anders moeilijk te lezen is.

Waarom een Makkelijk Lezen Plein?

Eén op de tien kinderen in het Nederlandse onderwijs heeft moeite met lezen. De grootste groep heeft dyslexie, maar ook ook voor kinderen met concentratieproblemen of een taalachterstand is lezen alles behalve ontspannend. Het kost ze te veel moeite. Toch is lezen noodzakelijk om op school en later in de maatschappij goed mee te kunnen doen. Het Makkelijk Lezen Plein wil lezen en informatie voor deze groep weer toegankelijk maken.

Wat tref je aan?

  • verhalen geschreven met duidelijke letters, kortere zinnen en minder moeilijke woorden
  • informatieve boeken & dvd’s interessant voor spreekbeurten
  • leesboeken met een speciale dyslexieletter
  • verfilmde jeugdboeken
  • luisterboeken
  • Samenlees- en Theaterleesboeken, hardop teksten oefenen zoals een toneelstukje
  • jeugdtijdschriften en stripverhalen.

Meer leesplezier in de bieb

Yoleo is een leesgame ontwikkeld door onderwijsspecialisten voor kinderen die om verschillende redenen lezen moeilijk vinden. Door te lezen op de website van Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Yoleo is gratis voor kinderen met een jeugdabonnement van de Bibliotheek. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Met de LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken Download eerst de gratis app voor tablet of smartphone en log daarna in met je pasnummer van de Bibliotheek en je wachtwoord.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.