Binnenkort op Zuid: een splinternieuwe bibliotheek

Vanaf 21 september ben je van harte welkom in de splinternieuwe bibliotheek bij Zuidplein. De bibliotheek vind je in het nieuwe gebouw van Theater Zuidplein aan het Annie M.G. Schmidtplein. Het gebouw wordt de culturele hotspot van Rotterdam-Zuid waar mensen elkaar ontmoeten en van voorstellingen, events en lekker eten kunnen genieten.

We werken nu, samen met BURO M2R, nog volop aan de inrichting van de bibliotheek. Binnenkort kan iedereen de huiskamer in de ontvangsthal binnen wandelen om te proeven van het theater, de bibliotheek en voorstellingen, optredens van bands of een dj-sessie.

Voor iedereen

“Met de deze nieuwe vestiging van Bibliotheek Rotterdam willen we vooral verbindingen leggen en samenwerken, met het theater, de buurt, het onderwijs en partners.” zegt Theo Kemperman, directeur-bestuurder van Bibliotheek Rotterdam. “Onze bibliotheek is er voor iedereen.” Jongeren zijn met nadruk welkom, om te werken aan hun toekomst, om zich te ontwikkelen en ontplooien. Zo wordt er bijvoorbeeld een pilot opgestart met leerwerkplekken voor studenten van het Albeda College.

Wat vind je er?

In de nieuwe bibliotheek kun je komen lezen, gamen, werken of een cursus of workshop volgen. Natuurlijk vind je er ook een actuele collectie boeken, kranten en tijdschriften en heb je toegang tot online databanken. Vind je het internet maar lastig? In de bibliotheek kun je ook terecht met vragen over het werken met een computer, het internet en de digitale overheid. Voor de allerjongsten wordt er regelmatig voorgelezen.

Opening in september

In de week voor de opening van de bibliotheek vindt de openingsweek van Theater Zuidplein plaats met activiteiten voor jong en oud. Samen met Quardin organiseren Bibliotheek Rotterdam en Theater Zuidplein op vrijdag 18 september de Urban Performance Night; een inspirerende jongerenavond met performances van spoken word artists, muziekoptredens en ‘ask me anything’ sessies. Zondag 20 september is er een familiedag, met een programma voor ouders met kinderen tot 12 jaar. Voor deze programma’s is reserveren verplicht. Informatie over de openingsweek en ticketverkoop vind je op de website van Theater Zuidplein.

De bibliotheek is geopend vanaf maandag 21 september om 10.00 uur. Bekijk openingstijden en adresgegevens.

We zien je graag, binnenkort op Zuid!