Rotterdam, vakantiestad!

Het is bijna zomervakantie! Hoewel het dit jaar allemaal nét effe anders is, heeft Bibliotheek Rotterdam toch een afwisselend jeugdprogramma voor je op poten gezet. Ga je mee op vakantie in je eigen stad?

Heb jij je Jeugd Vakantiepaspoort al binnen? Gezien de coronamaatregelen kunnen we geen grote activiteiten in de bibliotheek organiseren, daarom gaan de acties in het Jeugd Vakantiepaspoort (Zomerexpo en Erasmus Experience actie) helaas niet door. Gelukkig hebben we een alternatief bedacht: De Vakantie Doe Krant! De krant zit vol leuke leestips, rebussen, raadsels, recepten én… twee stempels! Vanaf 18 juli kun je ‘m gratis ophalen bij iedere bibliotheek waar een krantenbak voor de deur staat. Kijk hier voor de exacte locaties.

We dagen je uit!

Kun je nog wel wat uitdaging gebruiken? Geef je dan op voor Vakantielezen! Iedere week staat er een tasje klaar in de bibliotheek bij jou in de buurt. Maak de opdrachten, lees of luister een nieuw boek en verdien nog meer stempels. Wie weet win jij wel een tablet, vrijkaartjes voor de Euromast, een rondvaart met de Spido of een spiksplinternieuw boek! Kijk hier voor meer informatie en geef je op!

Genoeg gelezen en gepuzzeld? Steek je handen uit de mouwen en kom naar de Maakplaats*; bouw een luchtkasteel met een VR-bril, een stop-motion animatiefilm met klei of teken je eigen 3D stadslandschap.

Lekker lui

Geen zomervakantie zonder te luieren: ga lekker onderuit en geniet van een mooi verhaal tijdens één van de vele Voorleeshalfuurtjes* en droom weg bij een jeugdfilm tijdens Film 4 Kids*. Twee keer per week draaien we een film gebaseerd op een kinderboek. Van klassiekers als Kruistocht in spijkerbroek en Brief voor de koning, tot moderne helden als Superjuffie, Dolfje Weerwolfje en Mees Kees. Vertel: wat was er leuker, de film of het boek?

Kijk hier voor het volledige overzicht aan jeugdactiviteiten. Een ding is zeker: deze zomervakantie vergeet je nooit meer. Hopelijk tot snel in de bieb!

*Let op: Zorg ervoor dat je van te voren online een plekje reserveert, vanwege de maatregelen is het aantal plekken beperkt.