LekkerSlim! 2020 van start in Rotterdam

Ook dit jaar kunnen Rotterdamse basisscholen zich opgeven voor de leukste en spannendste quiz van het jaar: LekkerSlim!

Groepen 7 en 8 uit Rotterdam strijden voor een finaleplek die dit jaar gespeeld wordt in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Welke klas wint de felbegeerde titel ‘Slimste klas van Rotterdam 2020’? Aanmelden voor de voorronde kan nu op www.lekkerslimquiz.nl.

Rotterdamse thema’s

De LekkerSlim!-quiz snijdt op een vrolijke manier grote Rotterdamse thema’s aan bij leerlingen en geeft aandacht aan de uitblinkers in kennis. De quiz bestaat uit meerkeuzevragen en is leuk voor de hele klas, makkelijk in te passen in de lessen en nog leerzaam ook. Zo stimuleert de quiz op een laagdrempelige manier de ‘kennishonger’ van de leerlingen. De twee leerlingen met de hoogste score maken kans op een plek in de superspannende finale.

Finale in de Centrale Bibliotheek Rotterdam

De finale vindt plaats op 15 juni 2020 in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. De leerlingen in de finale worden door hun hele klas aangemoedigd en richting de overwinning gejuicht. Voor alle leerlingen zijn er deze dag extra activiteiten in de bibliotheek. De winnaars van de LekkerSlim!-quiz dragen een jaar lang de titel ‘Slimste klas van Rotterdam 2020’ én winnen een hoofdprijs voor de hele klas. Wat deze prijs inhoudt wordt binnenkort bekendgemaakt op www.lekkerslimquiz.nl. De LekkerSlim!-quiz 2020 in Rotterdam wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en Bibliotheek Rotterdam.