Op zoek naar een uitje in de voorjaarsvakantie?

Van 22 februari tot en met 1 maart is het alweer voorjaarsvakantie! In de bibliotheek staat er tijdens de vakantie heel veel leuks op het programma. Kom  bijvoorbeeld kijken naar een jeugdtheatervoorstelling, maak muziek met een banaan, een reuzenrad van LEGO of ontwikkel je eigen spel.

Hieronder enkele highlights op een rij:

Erasmus Experience (10+)

In deze interactieve expositie ontdek je waar Erasmus over schreef en geef jij je mening. Mag iedereen altijd alles zeggen? Is ruzie echt altijd slecht?

doorlopend | tijdens openingstijden | Centrale Bibliotheek, 3e etage | gratis

Jeugdschrijver op bezoek: Marco Kunst (8+)

Kom langs en leer hoe je zélf een verhaal opschrijft!

• zo 23 feb |  15:30 | Centrale Bibliotheek, 2e etage |  gratis, tickets via eventbrite

Workshop: Makey Makey (7+)

Met een banaan muziek of een game maken? Hoe doe je dat? Dat leer je tijdens deze workshop.

• di 25 feb (Delfshaven), wo 26 feb (Overschie), do 27 feb (Schiebroek) en vr 28 feb (Hoek van Holland)| 14:00 | gratis (leden) / €2,50 (niet-leden)

Workshop: Lego Bricks Challenge (6-12 jaar)

Ga aan de slag met technisch gemotoriseerde LEGO® en maak een reuzenrad.

• wo 26 feb | 14:00 | Centrale Bibliotheek, Maakplaats010 | v.a. € 8,00

Jeugdtheater: Benjamin de Beer (4+)

Benjamin de IJsbeer vlucht met zijn familie voor de smeltende ijskap. Een bijzondere musical over de klimaatveranderingen.

• wo 26 feb | 15:00 | Bibliotheektheater | v.a. € 10,00

Jeugdtheater: Mr. Anansi laat de wereld lachen (6-12 jaar)

In deze voorstelling vertelt comedian Wijnand Stomp op een originele wijze het verhaal van Anansi de spin.

• do 27 feb | 15:00 | Bibliotheektheater | v.a. € 7,50

Jeugdtheater: Een thuis voor muis (première, 2+)

Waar hoort muis thuis? Zoek je mee tijdens deze bijzondere poppenvoorstelling.

• vr 28 feb | 15:00 | Bibliotheektheater | v.a. € 7,50

Workshop: Ontwikkel je eigen spel (10+)

Leer programmeren en maak je eigen spel tijdens deze workshop. Leuk om te delen met je familie en vrienden.

• za 29 feb | 10:00 | Centrale Bibliotheek | v.a. € 8,00

En meer!

Er is nog veel meer te doen in de voorjaarsvakantie. Maak kennis met moderne maaktechnieken in de Maakcafé, luister naar een mooi verhaal tijdens het Voorleeshalfuurtje of kom gewoon lekker een boekje lezen in de bibliotheek. Bekijk onze agenda voor het totaalprogramma in de vakantie.

Kinderen tot 18 jaar gratis lid

Wist je dat je tot je achttiende gratis lid wordt van de bibliotheek? Dus kom je naar de bibliotheek in de voorjaarsvakantie, loop dan gelijk even langs de balie en schrijf je kind in! Je krijgt dan direct €2,50 korting op de entreeprijs van je activiteit.

Je kunt je kind natuurlijk ook gelijk online inschrijven via de button.