Start van nieuwe reeks cursus ‘Digisterker’

Bibliotheek Rotterdam start in februari met een nieuwe reeks van de cursus ‘Digisterker’. Onder begeleiding van gecertificeerde docenten leren cursisten omgaan met de digitale overheid.

Steeds meer overheidszaken dienen met een DigiD te worden aangevraagd. Bijvoorbeeld het aanvragen van huurtoeslag, doorgeven van een verhuizing door te geven of in te loggen bij een zorgverzekeraar. De cursus ‘Digisterker’ helpt Rotterdammers die hier moeite mee hebben verder. Onderdelen die voorbij komen zijn: hoe vraag je een DigiD aan, hoe vind je informatie over de opbouw van AOW en het aanvragen van huurtoeslag bij de belastingdienst.

Waar en wanneer?

• Vestiging Centrale op woensdag 19, 26 februari en 4 maart van 10:15 – 12:15 uur
  • Vestiging Delfshaven op dinsdag 3, 10, 17 en 24 maart van 14:00 – 16:00 uur
  • Vestiging Centrale op woensdag 1, 8 en 15 april van 10:15 – 12:15 uur. De laatste les van deze reeks op 15 april heeft als thema ‘DigiD en uw gezondheid’.

Aanmelden

Om deel te nemen aan de cursus is enige kennis van internet, het hebben van een emailadres en een redelijke kennis van de Nederlandse taal gewenst. Cursisten betalen €10,- voor het werkboek. De cursus is verder gratis en bestaat uit meerdere lessen. Er is beperkt plaats dus aanmelden wordt aangeraden. Aanmelden kan via www.bibliotheek.rotterdam.nl/digitaal. Klik bij de cursus ‘Digisterker’ op ‘Aanmelden’ en vul het aanmeldformulier in.