Vier de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Voorlezen is belangrijk! Speciaal voor baby's, peuters, kleuters en ouders zijn er daarom de Nationale Voorleesdagen. Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari 2020. Bibliotheek Rotterdam doet mee met diverse (voorlees)activiteiten rondom het Prentenboek van het Jaar 2020: 'Moppereend' van Joyce Dunbar en Petr Horacek.

Schuif in je pyjama aan bij een van de voorleesontbijtjes, voorleeshalfuurtjes of kom kijken naar de jeugdvoorstellingen. Kijk in de agenda voor een totaaloverzicht van de activiteiten per vestiging. 

Van voorlezen word je slimmer!

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden t/m 5 jaar die zelf nog niet kunnen lezen. ‘Het moet een dagelijks ritueel zijn, net zoals tanden poetsen. Het aantal ouders dat voorleest, stijgt weliswaar gestaag, maar het kan beter en we zullen er altijd aandacht voor moeten blijven vragen,’ aldus Stichting Lezen. Meer over de Nationale Voorleesdagen: www.nationalevoorleesdagen.nl.

Voorlezen is gezellig, het is een moment van rust tussen jou en je kind. En voorlezen is nuttig: het prikkelt de fantasie en is goed voor het denkvermogen van kinderen. Door samen te praten over wat je (voor)leest, leert je kind nieuwe woorden en wordt het taalvaardiger. Daarmee geef je je kind een voorsprong voor de rest van zijn of haar leven.

Krijg een vingerpoppetje cadeau!

Maak jij je kind (t/m 5 jaar) tijdens de Nationale Voorleesdagen lid van de bieb? Dan krijg je een vingerpoppetje gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2020 cadeau. Wees er snel bij, want op is op.

Wist je trouwens dat lid worden tot achttien jaar helemaal gratis is? Word nu lid!

Prentenboek TopTien

Als je de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest je dan? Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen jaarlijks een selectie: de Prentenboek TopTien.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.