Week van Lezen en Schrijven 2022

Op donderdag 8 september, de internationale Dag van de Alfabetisering, start de landelijke Week van Lezen en Schrijven. Ook Bibliotheek Rotterdam besteedt in deze week extra aandacht aan het belang van basisvaardigheden. Om mee te kunnen doen in de samenleving is het belangrijk dat je goed kunt lezen, schrijven, rekenen en digitaal vaardig bent. Wij helpen je daar graag mee verder.

Activiteiten Bibliotheek Rotterdam 

Lees & Schrijf Carrousel

vrijdag 9 september | 10:00 - 14:00 uur

Kom langs op de Centrale en laat je inspireren door en informeren over onze Lees- & Schrijfcollectie! Deze collectie bestaat uit titels voor taalleerders en begeleiders om de Nederlandse taal mee te leren of te oefenen. We organiseren een sessie over onze collectie en wat je daar als taalvrijwilliger, professional of organisatie in het Rotterdamse taalwerkveld mee kunt. Aanmelden kan via dit online aanmeldformulier.

Taallunch op de Centrale

woensdag 14 september | 11:30 - 13:00 uur

Taal is leuk en belangrijk. Onder het genot van een broodje praten we samen over het belang van taal voor alle Rotterdammers. Alle Rotterdammers die van taal houden zijn welkom, maar vol is vol. Aanmelden kan via dit online aanmeldformulier.

Ook de rest van het jaar zijn we er voor je

Je kunt bij Bibliotheek Rotterdam het hele jaar op diverse vestigingen terecht voor taalactiviteiten en hulp bij digitale vragen en cursussen om je digitale vaardigheden te verbeteren.

Meedoen of meer weten?

Wil je meer weten over de week en over wat jij of jouw organisatie kan doen? Kijk dan op de website van Stichting Lezen en Schrijven. Meer weten over hoe je in Rotterdam zelf met taal aan de slag kunt gaan? Of anderen daarbij kunt helpen? Kijk dan op https://www.beterintaal.nu/.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.