Rotterdam

leren jongenWie een kwartier per dag leest, leert in een jaar duizend nieuwe woorden. • Hoe meer een kind leest, hoe beter het taalniveau.
• Meer lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen, schrijven en daarmee
op de studievaardigheid.

We hoeven je er niet van te overtuigen hoe belangrijk lezen is voor kinderen. Als onderwijsprofessional weet je dat als geen ander. Bibliotheek Rotterdam is bij uitstek een leesprofessional en kan het leesonderwijs op jouw school naar een hoger niveau brengen.
Dat doen we vanuit een professionele visie, met actuele kennis, structureel en met aandacht voor de behoefte van individuele scholen.

Ons doel is het plezier en de motivatie voor lezen bij leerlingen verhogen door onze kennis te delen met leerkrachten. Leesplezier is de basis van beter leren lezen. Kinderen leren daardoor boeken te ervaren als vanzelfsprekende bronnen die je verder brengen in je ontwikkeling. Dat goed leesonderwijs de kernvakken positief beïnvloedt is zeker. Ook dat hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen.

Meer informatie
Wil je weten wat we doen, kijk in de brochure Meer halen uit lezen met Bibliotheek Rotterdam voor het basisonderwijs. Hierin staan kort onze activiteiten beschreven. Die zijn zowel voor scholen die meedoen aan ‘de Bibliotheek op school’, als voor scholen die (nog) geen deelnemer zijn.

Vragen?
Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar: 010-2816305.

Inspiratie nodig?
Wil je graag wat inspiratie opdoen? Bekijk dan welke boeken Matilda las.

* Bron: Meer lezen, beter in taal; effecten van lezen op taalontwikkeling (2014). Uitgave van Kunst van Lezen.