Rotterdam

Vragen over het gebruik van je tablet, laptop, computer of e-reader? Over internet, email, het lenen van e-books, online belastingaangifte of sociale media als Facebook en Twitter? De bibliotheek biedt hulp met belastingspreekuren, workshops en digicafés. Deze activiteiten worden verzorgd door vrijwilligers van o.a. Seniorweb. Ons aanbod:

• Workshops op maat
  • Workshop Klik & Tik (beginnen met internet/email)
  • Digicafé (wekelijks inloopspreekuur voor korte digitale vragen)
  • Hulp bij belastingaangifte (in maart en april in de Centrale Bibliotheek, Bibliotheek Ommoord, IJsselmonde, Charlois en Delfshaven)
  • Digisterker: werken met de digitale overheid (werken met DigiD en de digitale overheid)

Workshop op maatP1120440 Medium

Meer weten over Internet, email, iPad, Facebook, Skype, Windows 10 of andere digitale zaken? In onderling overleg maken we een afspraak voor één of twee lessen van twee uur. We maken je dan onder individuele begeleiding tegen een gering tarief wegwijs in Bibliotheek Feijenoord, Hoogvliet of de Centrale Bibliotheek.

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of tijdens het digicafé in de Centrale Bibliotheek, elke dinsdag van 14.00-16.00 op de 1e verdieping of tijdens de beginnerscursus Klik & Tik op dinsdag- en donderdagochtend van 10.00-11.00.

Tarieven: per blok van 2 uur: €8,- voor leden van de bibliotheek en leden van Seniorweb, €10,- voor niet leden

Workshop Klik & Tik

Wil je graag aan de slag met internet en email, maar weet je nog niet hoe het werkt? Volg dan de workshop Klik & Tik: De basis. We beginnen bij het begin en gaan stap voor stap verder in een rustig tempo. Je leert het toetsenbord te gebruiken, het internet op te gaan etc. Lokaties en data van de workshop Klik & Tik vind je in de agenda Mediawijsheid.  De workshop bestaat uit 3 lessen van 2 uur. Instromen kan op ieder moment.

Tarieven: 3 lessen van 2 uur: €8,- voor leden van de bibliotheek en leden van Seniorweb, €10,- voor niet leden (werkboek op basis van vrijwilligheid €10)

Digicafé

Voor korte vragen op digitaal gebied, zoals ‘hoe leen ik een e-book’ tot ‘hoe kan ik via email een foto versturen’, kun je gratis terecht bij de wekelijkse Digicaféspreekuren. Data en lokaties vind je in de agenda Mediawijsheid.

Hulp bij belastingaangifte

Wie online belastingaangifte lastig vindt kan in de maanden maart en april terecht bij de bibliotheek. Voor de volledige belastingaangifte of advies bij het invullen kunnen Rotterdammers in de bibliotheken Charlois, Delfshaven, IJsselmonde, Ommoord en de Centrale Bibliotheek gratis een afspraak maken. De belastingspreekuren worden verzorgd door studenten en vrijwilligers.

Wie liever zelf de aangifte doet, maar thuis niet beschikt over een computer is daarvoor ook welkom. Deze vijf vestigingen bieden gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteit en om online zaken te doen met de overheid. Een afspraak maken voor hulp bij het doen van de aangifte kan op alle maandagen in februari van 10.00 -17.00 uur via telefoonnummer: 010 2816 337.

Meer over Belastingen

Digisterker: werken met de digitale overheid

Digidokter2

In deze curus leer je alles over het vinden van handige informatie en het aanvragen van bijvoorbeeld huurtoeslag via de belastingdienst. Ook zie welke informatie de overheid over je heeft, zoals de opbouw van de AOW. De overheid vraagt daarbij steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en gebruiken. Onder begeleiding van een docent en vrijwilligers maak je in een kleine groep gebruik van computers in de bibliotheek. Na afloop ontvang je een certificaat.

Let op: De cursus is bestemd voor iedereen, die al enige ervaring heeft met internet. Ook is een redelijke kennis van de Nederlandse taal noodzakelijk om aan deze cursus te kunnen deelnemen.

Actuele cursussen:

Bibliotheek Charlois op 1,8,15,22 februari van 11.30 – 13.30
Bibliotheek Ommoord op 1,8,15,22 maart van 10.00 – 12.00
Bibliotheek Delfshaven op 5,12,19,26 april van 10.00 – 12.00
Centrale Bibliotheek op 3,10,17,24 mei van 10.00 – 12.00
Bibliotheek IJsselmonde op 6,13,20,27 september van 10.00 - 12.00
Bibliotheek Hoogvliet op 4,11,18,25 oktober van 10.00 – 12.00
Centrale Bibliotheek op 1,8,15,22 november van10.00 – 12.00

Tarieven: 4 lessen van 2 uur, deelname is gratis, €10,- voor het werkboek, ter plekke te voldoen op de eerste cursusdag

Nu online aanmelden

Een deelnemer over Digisterker: