Teugkijken: webinar 'Worden wat je wil!'

In de aanloop naar de Kinderboekenweek (6-17 oktober) organiseerde de Bibliotheek op school Rotterdam op 22 september het webinar ‘Worden wat je wil’ voor onderwijsprofessionals en andere leesliefhebbers.

Voor wie het gemist heeft of het nog eens terug wil kijken: tot december kun je het webinar, in zijn geheel of per programmaonderdeel, op deze pagina en terugkijken.

Namens Bibliotheek Rotterdam en de Koninklijke Bibliotheek veel kijk-, lees- en schrijfplezier!

Programma

• 1:41 | Eerste film met 5 boekentips van Rotterdamse leesconsulenten: welke boeken promoten zij graag tijdens de Kinderboekenweek?

• 7:45 | Spreker 1: Simone Arts
    Naast schrijver is Simone al jaren Schoolschrijver. Houdt pen en papier bij de hand, want je wordt zelf aan het werk gezet. Aan de hand van een creatieve schrijfopdracht die je zó in je klas kunt doen, laat ze zien hoe gemakkelijk schrijven kan gaan. Associëren, fantaseren, en... schrijven maar!

• 38:30 | Tweede film met 5 boekentips van Rotterdamse leesconsulenten

• 44:18 | Spreker 2: Elseline Knuttel
    Theaterlezen is leuk! Dat laat Elseline in haar presentatie zien. Dat het ook nog eens heel goed is voor de leesvaardigheid van je leerlingen, dat is voor jou als leerkracht heel mooi meegenomen. Met de uitleg kun je meteen aan de slag op school.

Meer info & tips

Van 6 tot en met 17 oktober is het weer tijd voor de Kinderboekenweek! Als bibliotheek grijpen we deze kans aan om heel veel moois rondom boeken te organiseren. Kijk hier voor (online) leestips en activiteiten.