• Home
  • Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2020: En toen?

Hou jij ook zo van dinosauriërs en fossielen, van ridders en kastelen of van opgravingen en ontdekkingsreizen? Dan kun jij je hart ophalen tijdens de volgende Kinderboekenweek! We nemen we je van 30 september tot en met 11 oktober mee door de geschiedenis, want dit jaar draait de Kinderboekenweek om het thema: En toen? Reis je mee terug in de tijd?

Vanwege het coronavirus is er dit jaar een alternatief voor het Kinderboekenweekfeest: twee zondagen met theater, kidscolleges en workshops rondom een historisch thema. Daarnaast is er, zoals ieder jaar een hoop te beleven in onze vestigingen!

Op deze pagina vind je een overzicht van alle activiteiten én boekentips in het thema van de Kinderboekenweek.

Coronamaatregelen

Zowel in de Centrale Bibliotheek als op de vestigingen wordt rekening gehouden met de maatregelen. Door reserveren verplicht te stellen kunnen bibliotheken het aantal bezoekers reguleren. Over het algemeen vinden er alleen kleinschaligere activiteiten plaats, waar volwassenen 1,5 m kunnen houden of zelfs niet aanwezig zijn. Zo kunnen er ook dit jaar een hele hoop kinderen, verspreid, op reis door de tijd!  Klik hier voor informatie over de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen.

4 oktober | Prehistorie, steentijd en ijstijden

Op 4 oktober gaan we op reis naar de prehistorie, de steentijd en de ijstijden. Neem onder andere een kijkje onder de grond met Hans Post, schrijver van het Groot Graafboek, maak een stop-motion filmpje over de prehistorie of speel voor dino-detective en onderzoek aan de hand van fossielen welk verschrikkelijk tafereel zich in de oertijd heeft afgespeeld.

11 oktober | Egyptenaren, Grieken en Romeinen

Verdiep je op 11 oktober in oude beschavingen en kom alles te weten over de Egyptenaren, Grieken & Romeinen. Schrijf een geheime boodschap met hiëroglyfen of in spijkerschrift of kom naar de jeugdtheatervoorstelling van Tosca Menten over Dummie de Mummie!

Ga op expeditie!

Aan de hand van een stickerspeurtocht bij het boek 'Hadden de Grieken al raketten' van Govert Schilling, kun je in de bibliotheek op onderzoek uit in de geschiedenis. Ook kun je met het doe-boekje ‘Tijdreizen’ de leukste opdrachten, puzzels en spellen doen. De doe-boekjes zijn gratis op te halen in alle Rotterdamse vestigingen.

En nog veel meer activiteiten!

Op 30 september opent Hakim (bekend van Sesamstraat) de Kinderboekenweek in Delfshaven. Daarnaast is er, zoals ieder jaar, een uitgebreid programma in de vestigingen met kinderboekenschrijvers, workshops en jeugdtheatervoorstellingen. Genoeg te beleven dus!

Boekentips | En toen?

Boeken zijn net tijdmachines: ze brengen de geschiedenis tot leven. Sla het open en je belandt tussen de dinosauriërs in de oertijd, in een badhuis bij de Romeinen of in een spannend riddergevecht!

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.