Boek & Meester #21: Paolo Cognetti

Van 19:30 tot 21:30 | Centrale Bibliotheek | Kaartverkoop, Interview, Schrijversbezoek

Boek & Meester #21: Paolo Cognetti

25 Sep

Bij de start van een nieuw seizoen Boek & Meester, interviewt Ernest van der Kwast niemand minder dan de Italiaanse schrijver en documentairemaker Paolo Cognetti.

Boek&Meester schiet in het nieuwe culturele seizoen uit de startblokken. Op 25 september is de Italiaanse schrijver en documentairemaker Paolo Cognettii te gast bij interviewer Ernest van der Kwast.

Paolo Cognetti brak internationaal door met De acht bergen. De rechten werden aan bijna veertig landen verkocht en het boek werd bekroond met de prestigieuze Premio Strega en de Prix Médicis étranger. Ook in Nederland is het boek met superlatieven overladen en riep het Boekenpanel van DWDD het uit als Boek van de Maand. Inmiddels zijn er ruim 125.000 exemplaren verkocht.

In juni verscheen De buitenjongen in Nederlandse vertaling, een filosofische roman over de schoonheid van eenzaamheid, vriendschap, onze band met de natuur en met familie. Het boek vormt een logisch geheel met de bestseller ´De acht bergen´.

‘Cognetti’s taal is helder als murmelend smeltwater, alles ademt liefde uit voor de wereld daarboven die de verteller verzoent met ‘de ellende beneden in het dal’. Zelden zo vaak met een dichtgeschroefde keel geworsteld als tijdens het lezen van De acht bergen.’ – de Volkskrant

De voertaal van het interview is Engels. Na afloop zijn de boeken van Cognetti bij boekhandel Donner in de foyer te koop en signeert hij graag een exemplaar. Lid van Bibliotheek Rotterdam? Koop dan met korting een kaartje.

• Locatie: Bibliotheektheater (Hoogstraat 110)
  • Toegang: v.a. €7,50
  • Tickets: Haal je tickets hier

Foto door Stephan Vanfleteren.