Studiedag: Speel je mee? (afgelast)

22 september 18 | IJsselmonde | Kaartverkoop, Workshops

Studiedag: Speel je mee? (afgelast)

22 Sep

Heb je er ook moeite mee dat het spelend leren vaak ondergesneeuwd wordt door het doelgericht werken?

Wij hebben de oplossing gevonden met de Speeljemee voorstelling. Deze manier van spelend leren door middel van een voorstelling is uniek. De voorstelling kan vorm gegeven worden met behulp van poppenspel, bewegen, fantasiespel, muziek en zang. Al spelend kunnen alle ontwikkelingsmogelijkheden aan de orde komen.

Mogen we ons even voorstellen?
Dini Bongers:  "Ik help mensen in het onderwijs met het bewegen en gebruiken van poppen in de groep. Ik noem mijn manier van spelen: levend poppenspel."
Gerdien Janse: "ik inspireer mensen op het gebied van spel en beweging. Met behulp van verrassende materialen breng ik meer plezier in het bewegingsspel van het jonge kind."

Wij gebruiken prentenboeken als inspiratiebron.

Voor leerkrachten van groep 1 en 2 en pedagogisch medewerkers hebben wij een studiedag op locatie ontwikkeld. De studiedag bestaat uit 3 workshops van 2 uur.
1. Prentenboeken en poppenspel
2. Prentenboeken en spelen en bewegen
3. Speeljemee? Voorstelling

Prentenboeken en poppenspel
Flo Flierefluiter een fantasievol taal- en speelprogramma met prentenboeken.
Een interactieve vrolijke workshop van poppenspeelster en leerkracht Dini Bongers, waarin de cursist kennis maakt met het levend poppenspel. Centraal staan het bewegen van de pop, stilte spel, emoties spelen en karakter geven aan de pop. Ook komt de interactie tussen pop, kind en poppenspeler aan bod. Bovendien gaan we eens op een andere manier naar prentenboeken kijken, want elke prent is een verhaal op zich. Dini wil met haar workshops de fantasie en verbeeldingskracht van de cursist verder ontplooien, zodat ze een voorbeeld kan zijn voor de kinderen die onder haar verantwoordelijkheid vallen. Een voorbeeld dat het kind alle ruimte geeft om te groeien tot een volwaardig mens.

Voor meer informatie kun je terecht op www.poppenrijk.nl

Prentenboeken en spelen en bewegen
Speel en beweeg met de Ye & Bo Club
In deze dynamische workshop ervaart de cursist wat beweging, muziek en uitbeelden, met het thema van het prentenboek kan doen. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers krijgen tips en tools om met meer plezier en fantasie aan de slag te gaan. De creativiteitsontwikkeling van de cursisten staat centraal. Door zelf met eenvoudige materialen te spelen en te bewegen ervaart de cursist de inspiratie en de verwondering die het jonge kind beleeft. Immers, bewegen geeft plezier en is een van de basisvoorwaarden voor de ontwikkeling van het kind. Gerdien schrijft zelf kinderboeken en door haar ervaring in het onderwijs en in de kinderopvang kan ze jou zeker inspireren.

Voor meer informatie over de Ye & Bo Club kun je terecht op www.bewegenmetpeuters.nl

Speel je mee? voorstelling
In deze workshop leer je in een korte tijd hoe je spel, beweging, fantasie, muziek, zang, mimiek en sfeer kunt inzetten tijdens een voorstelling. Zo maak je je eigen “Speel je mee?” voorstelling naar aanleiding van een prentenboek. Dini en Gerdien werken tijdens deze interactieve workshop samen met de deelnemers om een ‘Speel je mee?’ voorstelling te maken, die direct in de groep gebruikt kan worden