Lezing: Pedagogiek van de Hoop

Van 14:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek | Kaartverkoop, Lezing, Week van Erasmus

Lezing: Pedagogiek van de Hoop

28 Okt

Op zondag 28 oktober vieren we de geboortedag (1466) van Erasmus. Micha de Winter geeft middels een lezing een hedendaagse invulling aan het pedagogische gedachtegoed van Erasmus.

Erasmus hield zich al intensief bezig met opvoeding en onderwijs tot verantwoordelijke burgers. Nu wederom meer actueel dan ooit, gezien het verplichte onderdeel “burgerschapsvorming” in het onderwijs. Spreker Micha de Winter is nauw betrokken bij het concept Vreedzame School en Vreedzame Wijk. Inmiddels hebben duizend (!!) basisscholen zich bij deze beweging aangesloten.

In de lezing gaat De Winter in op het pedagogische offensief dat nodig is tegen ‘de democratie van de straat’. Na de lezing van De Winter volgt een samenspraak met een panel, waarbij de gelegenheid er is om vragen te stellen. Na de bijeenkomst is er een gezellig samenzijn om de discussie informeel voort te zetten.

• Locatie: Bibliotheektheater. Hoogstraat 110
  • Toegang: €5 incl. consumptie