De landschappen van Van Gogh

Van 14:30 tot 16:00 | Ommoord | Kaartverkoop, Ouderen

De landschappen van Van Gogh

21 Sep

Kunst maakt de mens – Ouderen ontmoeten Van Gogh is in 2014 opgezet door het Van Gogh Museum in Amsterdam en in de afgelopen jaren sloten meerdere musea in Nederland zich bij het project aan. Een professionele museumdocent van het Dordrechts Museum begeleidt de workshops, waarin aandacht is voor zowel het praten met elkaar over Van Gogh en zijn kunst als natuurlijk ook voor het maken van een eigen kunstwerk.

In deze workshop ligt de focus op het (hernieuwd) kennismaken met de eigen creativiteit. Na een introductie over het leven en werk van Vincent van Gogh, waarbij alle deelnemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan het groepsgesprek, gaan de deelnemers zelf aan de slag. Deze workshop zoomt in in op de landschappen van Vincent van Gogh en de techniek die hij hiervoor gebruikte. Vooral het werken met kleur staat centraal.

• Toegang: € 2,50 voor bibliotheekleden, € 5,- voor niet leden
  • Tickets: aan de balie of via onderstaande button