Workshop filosofie en levenskunst: houd jezelf scherp!

Van 14:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek | erasmus, workshop

Workshop filosofie en levenskunst: houd jezelf scherp!

14 Apr

Nadenken over de belangrijkste onderwerpen uit het dagelijks leven: liefde, vriendschap, werk. Dat doen we bij deze nieuwe serie filosofische workshops. Het thema deze week: Erasmus Klacht van de vrede en ik.

Wat is het goede leven? Wat kunnen we zelf doen om ons leven vorm te geven? En om goed oud te worden? Dr. Peter Harteloh (praktijkfilosoof) en dr. Jan de Bas (cultuurhistoricus) dagen je uit om mee- én tegen te denken en vooral nieuwsgierig te zijn naar de ander. Verwacht bij dit programma een pakkende inleiding, een open gesprek en creatieve schrijf en/of foto-opdrachten in een kleine groep. Elke editie is los te volgen.

Over het thema: Erasmus Klacht van de vrede en ik
Erasmus schreef: De klacht van de vrede. Hij pleit hier in voor het voorkomen en beëindigen van oorlogen en van conflicten tussen mensen. In de levenskunstfilosofie gaat het om de omgang met elkaar en met jezelf. Is vrede meer dan de afwezigheid van ruzie en oorlog? In hoeverre kunnen we leren van ideeën van denkers, zoals Erasmus, over vrede en harmonie?

  • Locatie: 3e verdieping
  • Toegang: leden €5, niet-leden €7,50, inclusief koffie en thee. Max 20 deelnemers per editie.

Deze serie wordt mogelijk gemaakt door de Erasmus Experience. De Erasmus Experience gaat over jou, doe het samen, leer elkaar kennen.

Bestel tickets