Workshop filosofie en levenskunst: houd jezelf scherp!

Van 14:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek | Kaartverkoop, Erasmus, Workshop, Scherp

Workshop filosofie en levenskunst: houd jezelf scherp!

17 Maa

Nadenken over de belangrijkste onderwerpen uit het dagelijks leven: liefde, vriendschap, werk. Dat doen we bij deze nieuwe serie filosofische workshops. Het thema deze week: wat mag ik hopen?

Wat is het goede leven? Wat kunnen we zelf doen om ons leven vorm te geven? En om goed oud te worden? Dr. Peter Harteloh (praktijkfilosoof) en dr. Jan de Bas (cultuurhistoricus) dagen je uit om mee- én tegen te denken en vooral nieuwsgierig te zijn naar de ander. Verwacht bij dit programma een pakkende inleiding, een open gesprek en creatieve schrijf en/of foto-opdrachten in een kleine groep. Elke editie is los te volgen.

Over het thema: gesprekken over het onzegbare
Er gebeuren dingen in je leven waar je sprakeloos van wordt. Er bestaan ook verschijnselen die niet of nauwelijks met het denken zijn te vangen. De Nederlandse filosoof Jan Bor schreef er een boek over: Op de grens van ons denken. De filosofie van het onzegbare. Erasmus brak een lans voor een permanent gesprek over de dingen die zich bevonden buiten ons gezichtsveld. In zijn Adagia komen weer voorbeelden van tegen. We gaan met elkaar in gesprek over het onzegbare en laten ons leiden door Bor en Erasmus.

  • Locatie: 3e verdieping
  • Toegang: leden €5, niet-leden €7,50, inclusief koffie en thee. Max 20 deelnemers per editie.

Deze serie wordt mogelijk gemaakt door de Erasmus Experience. De Erasmus Experience gaat over jou, doe het samen, leer elkaar kennen.

Bestel tickets