Workshop filosofie en levenskunst: houd jezelf scherp! (VOL)

Van 14:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek | erasmus, workshop

Workshop filosofie en levenskunst: houd jezelf scherp!  (VOL)

17 Feb

Nadenken over de belangrijkste onderwerpen uit het dagelijks leven: liefde, vriendschap, werk. Dat doen we bij deze nieuwe serie filosofische workshops. Het thema deze week: de filosofie van burgerschap.

Wat is het goede leven? Wat kunnen we zelf doen om ons leven vorm te geven? En om goed oud te worden? Dr. Peter Harteloh (praktijkfilosoof) en dr. Jan de Bas (cultuurhistoricus) dagen je uit om mee- én tegen te denken en vooral nieuwsgierig te zijn naar de ander. Verwacht bij dit programma een pakkende inleiding, een open gesprek en creatieve schrijf en/of foto-opdrachten in een kleine groep. Elke editie is los te volgen.

Over het thema: de filosofie van burgerschap
Burgerschap en burgerschapsvorming zijn in de 21e eeuw hot. Filosofen schreven er al eeuwen geleden over. "Wanneer ben ik een goede burger?", vraagt Aristoteles zich af. Erasmus benadrukte dat we niet alleen deel uitmaken van onze directe leefwereld, maar dat er vooral wereldburgers zijn. Welke denkconcepten bestaan er over burgerschap? Met welke kan ik binnen mijn levenskunstfilosofie uit de voeten? Inspireert Erasmus ons daarbij?

  • Locatie: 3e verdieping
  • Toegang: leden €5, niet-leden €7,50, inclusief koffie en thee. Max 20 deelnemers per editie.

Deze serie wordt mogelijk gemaakt door de Erasmus Experience. De Erasmus Experience gaat over jou, doe het samen, leer elkaar kennen.

Bestel tickets