Workshop filosofie en levenskunst: houd jezelf scherp!

Van 14:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek | Kaartverkoop, Erasmus, Workshop, Scherp

Workshop filosofie en levenskunst: houd jezelf scherp!

20 Jan

Nadenken over de belangrijkste onderwerpen uit het dagelijks leven: liefde, vriendschap, werk. Dat doen we bij deze nieuwe serie filosofische workshops. Het thema deze week: het onzegbare.

Wat is het goede leven? Wat kunnen we zelf doen om ons leven vorm te geven? En om goed oud te worden? Dr. Peter Harteloh (praktijkfilosoof) en dr. Jan de Bas (cultuurhistoricus) dagen je uit om mee- én tegen te denken en vooral nieuwsgierig te zijn naar de ander. Verwacht bij dit programma een pakkende inleiding, een open gesprek en creatieve schrijf en/of foto-opdrachten in een kleine groep. Elke editie is los te volgen.

Over het thema: wat mag ik hopen?
De filosoof Kant stelde de prangende filosofische vraag: wat mag ik hopen? Een nieuw jaar biedt perspectief. Levenskunst kenmerkt zich door vernieuwing en verandering. Zijn wij in staat om in het nieuwe jaar op een positieve manier door te gaan met ons bestaan? Filosofen verwoordden gedachten die we kunnen overwegen. Ook Erasmus schreef over de hoop. Wat zeggen Erasmus woorden over hoop ons in 2019?

  • Locatie: 3e verdieping
  • Toegang: leden €5, niet-leden €7,50, inclusief koffie en thee. Max 20 deelnemers per editie.

Deze serie wordt mogelijk gemaakt door de Erasmus Experience. De Erasmus Experience gaat over jou, doe het samen, leer elkaar kennen.

Bestel tickets