De Hoek in Zicht: jutter Hans Deijl over zijn strandvondsten

Van 11:00 tot 12:00 | Hoek van Holland | Gratis, Kaartverkoop

De Hoek in Zicht: jutter Hans Deijl over zijn strandvondsten

15 Maa

In de serie De Hoek in Zicht komen onderwerpen aan bod die voor inwoners van de Hoek interessant zijn. In deze bijeenkomst komt Hans Deijl, ook wel Hans de Jutter genoemd, vertellen over zijn vondsten op het Hoekse strand.

Hans de Jutter bespreekt in deze bijeenkomst zijn vondsten die hij de afgelopen jaren heeft gedaan op het Hoekse strand. Het gaat hierbij om ontroerende, boeiende en uiterst interessante ontdekkingen. Een aantal vondsten kunt u zien in de beschikbaar gestelde vitrinekast. Bij een groot aantal vondsten heeft de Jutter ook kleine limerickjes gemaakt.

Zijn schatten lopen uiteen: van een aangespoelde poppenkop, een wajangpop, een geweipunt van een edelhert, een schouderblad van een wolharige mammoet tot een fossiele kies van een nijlpaard.

Hans Deijl komt oorspronkelijk uit de financiële wereld. Hij is iedere dag aan het strand te vinden. Zijn ‘kameraad’, een fototoestel, neemt hij dan mee. Op een gegeven ogenblik is hij wat hij fotografeerde ook gaan verzamelen. Zo is zijn bijnaam Hans de Jutter ontstaan. Hans Deijl organiseert ook jutterstochten langs het strand. 

  • Toegang: gratis (incl. koffie of thee), maar reserveer een plekje via onderstaande button
     

 

Bestel tickets