Theatercollege Fresku UITVERKOCHT

Van 20:00 tot 22:00 | Centrale Bibliotheek | Kaartverkoop, Caraïbische Maand, Theatercollege, Fresku

Theatercollege Fresku UITVERKOCHT

21 Feb

Fresku is een verhalenverteller, of dat nu gebeurt door middel van muziek, film, columns of workshops. Tijdens dit Theatercollege geeft hij een openhartig kijkje in zijn leven als muzikant en kunstenaar, vertelt hij waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en welke rol taal in zijn werk speelt.

Eerst wil Fresku zanger worden. Daarna droomt hij van een carrière als boekenschrijver, tekenaar en acteur - allemaal nog voor hij de middelbare school heeft afgerond. Het moge duidelijk zijn: al op jonge leeftijd weet Roy Michael Reymound (Fresku) dat hij niets voelt voor een gewone kantoorbaan. Hij wil zelf creëren. Typetjes als Gino Pietermaai en de openhartige nummers ‘Brief Aan Kees’ en ‘Twijfel’ zetten Fresku op de kaart als een unieke, persoonlijke rapper.

Na het album ‘Maskerade’ is Fresku’s derde album ‘Nooit Meer Terug’ een van de meest besproken Nederlandse hiphopalbums. Ondertussen denkt hij alweer zijdelings aan nieuwe projecten: aan de film die hij met Teemong wil maken, aan de workshops die wil geven. Maar de hoofdmoot is en blijft muziek, met ‘Nooit Meer Terug’ als voorlopige kroon op zijn werk. Het afgelopen jaar tourde hij langs de theaters met zijn one-man cabaretvoorstelling ‘Welkom bij de Fresku Show’ en was hij tafelheer bij De Wereld Draait Door.

Tijdens dit Theatercollege wordt Fresku geïnterviewd door Stadsdichter Derek Otte aan de hand van foto’s en films over zijn leven als artiest en kunstenaar. Wie zijn inspiratiebronnen zijn en welke rol literatuur en taal in zijn werk spelen. Bovendien is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

• Locatie: Bibliotheektheater
  • Toegang: v.a. €9,50
  • Tickets: aan de balie of via onderstaande button

Dit Theatercollege is onderdeel van de Caraïbische Maand.