Napoleon: In de schaduw van de revolutie

Van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheektheater | Grote namen, Kaartverkoop, Volwassenen, Maand van de Filosofie

Napoleon: In de schaduw van de revolutie

25 Apr

Schrijver en conferencier Bart van Loo brengt Napoleon tot leven in een met lovende recensies ontvangen theatervoorstelling!

Dat Bart Van Loo kon schrijven, wisten we. Dat hij een onvervalst podiumbeest is, weten Vlaanderen en Nederland sinds het met applaus onthaalde Chanson – une belle histoire, gebaseerd op zijn boek over het Franse lied. Ook zijn bestseller over Napoleon smeekte om een vertaling naar het podium.

Met zijn gekende bevlogenheid en zin voor humor legt Van Loo zijn familiegeschiedenis naast die van Bonaparte. De kleine keizer komt bij hem tot leven, wordt een mens van vlees en bloed die onder zijn huid kruipt. Was Napoleon een bevlogen revolutionair of gewoon een tiran? Een getalenteerde sterveling of een onaantastbaar opperwezen? Van Loo jongleert met de tegenstellingen die Napoleon nog steeds oproept. Deze "handige mix van geschiedenisles, cabaret en toneel” (Theaterkrant) trok vorig jaar in Vlaanderen alleen maar volle zalen en maakte volgens Het Nieuwsblad de “hoge verwachtingen na Chanson helemaal waar”. Geert Hellings componeerde speciaal voor deze voorstelling een even verrassende als poëtische soundtrack en dankzij de unieke beelden van kunstenaar Koen Broucke is Napoleon ook visueel een spektakel geworden.

De voorstelling is onderdeel van de Maand van de Filosofie en wordt mogelijk gemaakt door de Alliance Française Rotterdam die dit jaar haar 125-jarig bestaan viert.

• Locatie: Bibliotheektheater (Hoogstraat 110)
  • Toegang: v.a. €14,50
  • Ticketverkoop: aan de balie of via onderstaande button