Van Oude Dingen en mensen die voorbijkomen

Van 14:00 tot 15:00 | IJsselmonde | Theater, Kaartverkoop

Van Oude Dingen en mensen die voorbijkomen

10 Dec

Een mooie kleinkunstvoorstelling voor iedereen die herinneringen wil delen.

De zusjes Vera en Judith helpen hun enig overgebleven tante, de tweelingzus van hun overleden moeder, om te verhuizen naar een seniorenwoning. Omdat tante nog aan het overwinteren is in Spanje, laat ze graag aan haar nichtjes over wat er met al haar spulletjes moet gebeuren, maar dat is geen sinecure!

Aan alles wat door hun handen gaat kleeft wel een herinnering of anekdote. De oude snijbonenmolen, het geborduurde tafelkleed, de bakelieten radio. Vera wil het liefst alles bewaren en van Judith mag alles gerust naar de kringloopwinkel of, beter nog, WEG! Maar er zijn ook een paar opzienbarende vondsten. Wat had tante met die geheimzinnige A. waarvan ze brieven vinden? Waarom zijn er opeens een paar lege bladzijden in het fotoalbum dat ze tegenkomen?

Ontroerende en grappige luisterliedjes wisselen de gesproken tekst af in dit theaterverhaal met veel nostalgische voorwerpen, herkenbare herinneringen en een flinke dosis humor. Bedacht en uitgevoerd door Marjan de Wilt en Joyce Turek-Jong belegen. Regie: Gert Schoonhoven.

• Toegang: €5, aanmelden via onderstaande button