Literaire avond met Jan Siebelink

Van 20:00 tot 21:30 | Overschie | Kaartverkoop

Literaire avond met Jan Siebelink

20 Sep

Naar aanleiding van zijn nieuwe roman De buurjongen wordt Jan Siebelink geïnterviewd door Jeroen S. Rozendaal. Hij draagt voor uit eigen werk en signeert jouw exemplaar van zijn boek.

Jan Siebelink kennen we van zijn bestseller Knielen op een bed violen. Samen met de eerder verschenen De overkant van de rivier en Engelen van het duister vormen deze boeken een trilogie met personages die de auteur aan het hart liggen en die veel vertellen over de jeugd van Siebelink en de streek waar hij opgroeide. Vooral de vader van Siebelink speelt in deze boeken een grote rol - die in boekenclubs vaak uitgebreid wordt besproken.

In 2015 verscheen Margje, een roman over de moeder van Jan Siebelink, die een vrouwelijke perspectief  biedt op de periode en personages die worden beschreven in eerdere romans. En ook dit najaar keert Jan Siebelink terug naar Velp en haar personages. In september verschijnt zijn nieuwe roman De buurjongen, een portret van de buurjongen van de familie Sievez, Henk Wielhesen.

Ter gelegenheid van de verschijning van De buurjongen komt Jan Siebelink op bezoek in bibliotheek Overschie. Hij wordt geïnterviewd door Jeroen S. Rozendaal, leest voor uit eigen werk en signeert boeken.

Over De buurjongen

Naast de familie Sievez woont Henk Wielheesen, een jongen wie het spreken altijd moeilijk is afgegaan, en die bevriend is met zoon Ruben. Henk is nog jong als hij wordt overgeleverd aan de grillen van zijn stiefmoeder, en het is door toedoen van het buurgezin dat hij in veiligheid wordt gebracht. Als de stiefmoeder op gruwelijke wijze sterft, komt Henk werken in de kas van vader Sievez. Jan Siebelink volgt Henks eenvoudige leven, dat zich voornamelijk op het erf van zijn huis afspeelt.

Boekverkoop

Je kunt het nieuwe boek deze avond aanschaffen bij boekhandel Bensmann en Blankstein. Tickets voor deze avond zijn ook te koop bij boekhandel Bensmann en Blankstein.

• Toegang: v.a. €5,- incl. koffie, thee of drankje na afloop
  • Tickets: aan de balie van de bibliotheek, bij boekhandel Bensmann en Blankstein of via onderstaande button