Rotterdam

Van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheektheater | Muziek, Kaartverkoop, Kaapverdië

Kaapverdiaanse avond: 'Het verhaal van mijn moeder'

15 Sep

Het verhaal van de eerste generatie Kaapverdiaanse migrantenvrouwen komt tot leven tijdens deze Kaapverdiaanse theaterbeleving.

Sonya Dias vertelt samen met Lena Evora, Sonia Andrade, Melissa Fortes en Carla Nascimento het verhaal van haar moeder. Als een eerste generatie Kaapverdiaanse vrouw verliet zij op 16-jarige leeftijd Kaapverdië voor een betere toekomst in het haar nog onbekende Europa. Na een aantal omzwervingen komt zij uiteindelijk in Rotterdam terecht waar zij de vele uitdagingen die het leven haar biedt niet uit de weg gaat. De voorstelling is een storytellingevent waarbij de oude traditie uit Kaapverdië, de verhalenvertelkunst, op ludieke wijze nieuw leven wordt ingeblazen en wordt gecombineerd met theater, muziek en dans.

In de foyer van het Bibliotheektheater geniet je bovendien van een gevarieerd randprogramma met Kaapverdiaanse muziek, hapjes en drankjes. Een unieke beleving waarbij je je vanaf het moment dat je binnenstapt in Kaapverdiaanse sferen waant...

• Toegang: vanaf €8,50
  • Locatie: Centrale Bibliotheek (Bibliotheektheater)
  • Tickets: aan de balie of via onderstaande button