Literaire avond met Adriaan van Dis (UITVERKOCHT)

Van 20:00 tot 22:00 | | Kaartverkoop

Literaire avond met Adriaan van Dis (UITVERKOCHT)

31 mei

Wie kan er meer vertellen over literatuur en het schrijverschap dan Adriaan van Dis? Kom naar het Bibliotheektheater en beleef een literaire avond met deze gewaardeerde verhalenverteller.

Naar aanleiding van zijn nieuwe boek In het buitengebied (verschijnt 16 mei) bezoekt Adriaan van Dis het Bibliotheektheater. Hij wordt door Carolina Lo Galbo (bekend van VPRO Boeken) geïnterviewd over zijn nieuwe boek en het schrijverschap. Tijdens de avond is er gelegenheid het boek te kopen en is er ruimte voor vragen uit het publiek. 

Over Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (1946) groeide op in Bergen als kind van ouders met een Indische achtergrond. In 1983 debuteerde hij met de bekroonde novelle Nathan Sid waarna nog vele succesvolle romans en reisverhalen volgden. Naast zijn literaire werk is Adriaan van Dis bekend van zijn optredens in verschillende talkshows en als presentator van Zomergasten (1999-2002). In DWDD vertelt hij regelmatig met passie over literatuur en zijn familiegeschiedenis. 

Over In het buitengebied

Een roman over alleen wonen. Een schrijver heeft zich gevestigd in een afgelegen vallei - ver van de stad en zijn vrienden. De stilte is tastbaar. In de lente hoort hij vliesjes van de haagbeuk knappen, maar het sterkst klinkt een tergende binnenstem die de man confronteert met zijn angsten en obsessies.

Van Dis toont in deze roman-in-verhalen hoe kwetsbaar eenzaamheid kan zijn en hoe obsessief het verlangen naar de dood. Ook geeft hij in In het buitengebied een prachtig tijdsbeeld van een veranderend Nederland. Niet altijd even vrolijk, al weet Van Dis het met zijn ironie en zelfspot gelukkig licht te houden. Ja, vrolijk zelfs. 

  • Toegang: v.a. € 12,50
  • Locatie: Bibliotheektheater (begane grond)
  • Kaarten: verkrijgbaar aan de balie of via onderstaande button

 

Foto door Annaleen Louwes.

 Bestel tickets