Cold Cases Rotterdam - Bibliotheekcollege: Menselijke skeletten

Van 16:00 tot 17:00 | | Bibliotheekcollege, Bibliotheektheater, Kaartverkoop

Cold Cases Rotterdam - Bibliotheekcollege: Menselijke skeletten

26 mei

Wil jij leren hoe je de geschiedenis van een menselijk skelet kunt achterhalen? Kom dan naar het Bibliotheekcollege van de maand mei.

Skeletten zijn een bijzondere archeologische vondst omdat zijn ons veel kunnen vertellen over hoe mensen vroeger leefden. Door skeletonderzoek kun je niet alleen geslacht, leeftijd en lengte bepalen, maar soms kun je ook iets ontdekken over leefstijl, gewoonten of bepalen waar iemand is opgegroeid.

In Rotterdam en omstreken worden nog regelmatig archeologische ontdekkingen gedaan. Zo zijn op het strand bij de Maasvlakte schedelresten uit de Midden Steentijd (10.000 jaar gelden) gevonden. Aan de Binnenrotte zijn in 2016 skeletten opgegraven van mensen die in de 17e eeuw begraven zijn op het kerkhof van de Laurenskerk. Bij ons kun je dit voorjaar enkele van deze skeletten zien tijdens de tentoonstelling Cold Cases Rotterdam.

Tijdens dit Bibliotheekcollege vertellen Maaike Sier, archeoloog bij de gemeente Rotterdam, en Barbara Veselke, fysisch antropoloog van stichting LAB, meer over deze processen en hun werkzaamheden. Een absolute must voor liefhebbers van (Rotterdamse) archeologie en geschiedenis!

• Locatie: Bibliotheektheater
  • Toegang: v.a. € 2,50 (bestel tickets via onderstaande button)*

* inclusief consumptiebon, te besteden bij Bistrobar Binnenrotte.

Dit evenement is onderdeel van de tentoonstelling Cold Cases. Kijk hier voor meer informatie en zie onze agenda voor een overzicht van alle georganiseerde evenementen.