Rotterdam

Bibliotheekcollege: 75 jaar Maastunnel

Van 16:00 tot 17:00 | Centrale Bibliotheek | Bibliotheekcollege, Bibliotheektheater, Kaartverkoop

Bibliotheekcollege: 75 jaar Maastunnel

24 Maa

De Maastunnel, welke Rotterdammer heeft er geen warm gevoel bij? Met de fiets of auto onder de tunnel door naar werk, huis of een avondje uit. De tunnel is een onmisbaar deel van het leven in de stad Rotterdam.

Meer weten over de Maastunnel? Kom dan naar dit Bibliotheekcollege op 24 maart in het Bibliotheektheater. Voormalig tunnelbeheerder Henk van der Maas vertelt je alle ins en outs van de 75-jarige Maastunnel. Over de planning en de  bouw, deels in de oorlogsjaren. En…je krijgt een uniek kijkje achter de schermen van dit rijksmonument, waar nu hard wordt gewerkt aan het onderhoud en de veiligheid.

Respect voor technisch vernuft
Henk van der Maas was tien jaar technisch beheerder van de Maastunnel en kent het enorme tunnelcomplex als geen ander. Hij kent de verhalen van vele voormalige en huidige medewerkers en heeft groot respect voor het technisch vernuft van de bouwers van toen.

Meer verdieping…
Tot 23 april kun je in de Kunsthal kijken naar de tentoonstelling ‘Onze Tunnel’. Met films, foto’s en verhalen komt de Maastunnel tot leven. Henk van der Maas presenteerde hier ook zijn boek ‘Onder de tunnel door’, over 75 jaar Maastunnel. Hebben? Koop het na het Bibliotheekcollege bij Bistrobar Binnerotte (naast het Bibliotheektheater).

• Toegang: v.a. €2,50*
    *inclusief drankje, te besteden bij Bistrobar Binnenrotte